Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Trabzon - Bursa Uçak Bileti


Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada

Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.

En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.

Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi

Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?

Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.

Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.

Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.

İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.

Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.

Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.

Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.

Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.

Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.

Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.

Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.

Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.

Bursa’ya Özel Alışveriş Notları

Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.

Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?

Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.

Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.

Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.

 


Trabzon - Bursa uçak bileti

En Ucuz Trabzon Uçak Bileti

Yeşilliğin, doğallığın ve ormanın içinde kaybolmak mı istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı evet ise o il kesinlikle Trabzon olmalıdır. Karadeniz'in o yeşilliği içerisinde kaybolabileceğiniz ormanları, dağları ve ovalarını hiç görmeyi istemez misiniz? Karadeniz'in bir ucu olan Trabzon'a peki hiç uçak ile seyahat etmeyi düşündünüz mü? Yol, zaman ve stresi bir kenara bırakıp uçak seyahatının tadını çıkartmalısınız. Havayolu şirketleri arttığı için Trabzon'a en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Havayolu şirketleri aralarında bulunan rekebat nedeniyle uçak bileti fiyatlarını en alt limite çekmeye çalışıyor.

Sistem üzerinden kampanyaları bulunan havayolu şirketlerinin uçak bilet fiyatları listelenmektedir. Sizler bu sayede ucuz Trabzon uçak bileti bulma fırsatı kazanıyorsunuz. Karadeniz'in en büyük ve güzel şehrine birde uçak ile gitme fırsatını kesinlikle kaçırmayın. Unutmayın 21 gün önceden aldığınız biletler daha indirimli bir şekilde elinize ulaşacaktır. Rahat ve konforlu uçuşlar geçirmenizi diliyorum.

Trabzon Tarihi

Doğu Karadeniz bölgesinin temsilcisi olarak gösterilen Trabzon'un 5000 yıllık köklü bir geçmişi bulunuyor. Tarih ve sosyo-kültürel açıdan incelendiği zaman bu şehir Karadeniz bölgesinin en önemli merkezi olarak kabul edilir. Trabzon denildiği zaman akıllara hamsi, kemençe ve yeşillik gelmesi yanı sıra köklü tarihi kimsenin aklında canlanmaz. Trabzon diğer illere göre kıyasladığımız zaman İstanbul gibi illere rağmen daha köklü bir yapıya sahiptir.

Trabzon'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Trabzon daha çok kırsal bir alanda oluştuğu için kış aylarında daha çok yağmur görmektedir. Yaz aylarına baktığımız zaman etraf yeşillik ve yağış miktarı kışa göre daha azdır. Trabzon ilinin tadını çıkartmak için genellikle yaz aylarını tercih etmelisiniz. Ay olarak ise Temmuz ve Ağustos ayları geziler için çok uygundur. Tekrar tekrar hatırlatmak da faydası olacağını düşündüğüm uçak biletlerini ise 21 gün önceden almanızı tavsiye ediyorum.

Trabzon'un İklimi ve Bitki Örtüsü

Karadeniz bölgesi denildiği zaman akıllara bol yeşillik ve yağış gelmektedir. Durum böyle olduğu zaman Trabzon yılın her mevsimi yağış görmektedir. Yazları serin, kışları ise ılık geçmektedir. Yağış türü olarak ise kar yerine daha çok yağmur görülmektedir. Kışın sert dönemlerinde nadiren kar görülebilir. Çok fazla yağış gördüğü için Trabzon ili orman ve ovalardan oluşuyor diyebiliriz. Trabzon ili gür bitki örtüsüne sahiptir. 2 bin 500 bitki türünün bulunduğu Trabzon ilini kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Trabzon Lezzetleri

  • Palamut Dolması
  • Laz Böreği
  • Peynirli Trabzon Pidesi
  • Laz Helvası
  • Pazılı Kaygana
  • Hamsiköy Sütlacı
  • Pepeçura
  • Kuymak
  • Hamsili Pilav
  • Mısır Çorbası
  • Huliya
  • Kaygana
  • Trabzon Ekmeği

Karadeniz Bölgesinin Vazgeçilmezi: Fındık!

Yerli halkın geçimini sağladığı ve enerji yönünden zengin olan fındık satın almadan asla gitmeyin. Birinci el satın alacağınız fındık sizin enerji ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Trabzon'a gidip fındık almadan kesinlikle dönmeyin.

Trabzon Alışveriş Yerleri

Trabzon'a gittiğiniz zaman eşyalar alabileceğiniz gezebileceğiniz alışveriş yerlerinden bahsetmek istiyorum. Özellikle AVM kültürü için Forum Trabzon, Varlıbaş Atapark Alışveriş Merkezi, Trabzon Cevahir Outlet ve Mirapark Alışveriş Merkezini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha çok el sanatlarının bulunduğu bölgeler için kemeraltı, kunduracılar caddesi, aybike sanat evi, karun hazinesi el sanatları ustası ve uzun sokağa gidebilirsiniz.

Trabzon'da Gezebileceğiniz Yerler

  • Sümela Manastırı
  • Trabzon Kalesi
  • Vazelon Manastırı
  • Uzun Göl
  • Ayasofya Müzesi
  • Bedesten
  • Boztepe
  • Özel mi özel yaylaları!

Trabzon Hediyelik Eşyalar

Trabzon'a gittiğiniz zaman dönüşünüzde eş, dost ve akrabaya alabileceğiniz hediyelere şöyle bir göz gezdirelim. Mısır ekmeği, beton helva, keşan, peştemal, şal, kuşak, yöresel elbiseler ve hamsi tavaları satın alabilirsiniz. Elbette için masrafı büyüdüğü zaman kemençe ve bakır ibrikler vb. malzemeler alabilirsiniz.

Trabzon Hava Limanları

Karadeniz bölgesinin en büyük illerinden bir tanesi olan Trabzon'da maalesef bir adet hava limanı bulunmaktadır. Havalimanı ismi ise Trabzon Hava Limanı olarak bilinmektedir.

Trabzon Hava Limanı

Denize paralel tek hava limanı olduğunu biliyor musunuz? 2640x45 metre boyutunda pisti bulunan Trabzon Hava Limanı'nın 3.3 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. Dış hatlar ve iç hatlar için iki ayrı hat seferi bulunmaktadır.

Trabzon Havalimanı ile şehre olan uzaklığı yaklaşık 20 dakika olmaktadır.

Trabzon Hava Limanına Nasıl Giderim?

Otobüs, taksi, özel taksi, minibüsler ve özel minibüsler eşliğinde seyahat edebilirsiniz. Şehre yaklaşık 15 kilometre uzaklığında ve 20 dakika sürmektedir. Fiyat politikası ise tercih ettiğiniz ulaşım türüne göre değişmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: