Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sinop - Iğdır Uçak Bileti


En Ucuz Iğdır Uçak Bileti Sayfamızda

En uygun Iğdır uçak bileti için saatlerce aranmanıza ve bilet bulmak için vaktinizi harcamanıza gerek yok. Çünkü sizler için her zaman ucuz uçak bileti seferlerini tek sayfada toplayacak olan sayfamızdan istediğiniz şehre bilet bulabilirsiniz. Tek tıkla bağlanacağınız sayfamızdan Türkiye içerisine ve yurt dışına pek çok seferi bulabileceğiniz gibi uzun süren yolculukları da birkaç dakikaya kadar düşürebilirsiniz. Seyahat ederken uzun süren yolculuklardan ve kendinize vakit ayıramamaktan yana sıkıntı yaşıyorsanız mutlaka sayfamıza gelerek en ucuz uçak bileti seferlerinden birini seçebilirsiniz.

Iğdır’ın Bitki Örtüsü ve İklimi

Yer yer Akdeniz iklimi etkileri görülüyor olsa da karasal iklimin daha fazla görüldüğü yerlerden olan Iğdır ovalarda ılıman bir iklim ve iç kesimlerde de karasal iklim şeklinde farklı iklimler barındırmaktadır. Karasal iklimin görüldüğü yerlerde kışlar soğuk ve yağışsız geçerken Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde ise kışlar yağışsız ve ılıman olmaktadır. Yazları ise sıcak ve kurak geçen Iğdır Türkiye’nin en yağışsız bölgelerinden biri olmaktadır.

Iğdır’a Ne Zaman Gitmeli?

Iğdır yaz kış gidilebilecek illerden biri olduğu için genellikle yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Bununla birlikte ya aylarında daha güzel bir havaya sahip olmasından dolayı tatil severler tarafından yaz aylarında da tercih edilebilir.

Iğdır’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Iğdır’a geldiğinizde mutlaka bu şehrin yöresel yemekler yapan yerlerini ziyaret etmelisiniz. Her ne kadar ufak bir şehir olsa da mutfağı dolu dolu bir il olduğu için sizleri de sevindirecek lezzetler barındırıyor.

Taş Köfte: Taş gibi bir köfte yemek istediğinizde tercih edebileceğiniz bu yemek gerçekten sulu ve bir yandan da etle yoğurulmuş harika bir lezzet. Çocuklar bu köfteyi çok seviyor.

Tavuk Şorva: Tavukla yapılan yemekler listesine bir yenisini daha ekleyin. Çünkü farklı bir lezzet vermesi ile birlikte tadı damağınızda kalacak olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Tandır Şiş: kemiksiz etlerle yapılan bu yemek gerçekten ete doymak isteyenlerin yiyebileceği  harika lezzetlerden biri. Özellikle Iğdır’da denenmesi daha iyi olacaktır.

İşkembe Kavurma: İşkembeyi bile kavuran Iğdırlılardan harika bir lezzet daha. Bu yemeği işkembe olarak değil farklı bir kavurma olarak denemelisiniz. Ayrıca Iğdır mutfağında yer alan diğer lezzetleri de mutlaka denemelisiniz.

Iğdır’da Gezilecek Yerler

Ağrı Dağı: Iğdır ile Ağrı arasında kalan Ağrı Dağı’na Iğdır’dan daha kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir. Doğaseverlerin daha sık bir şekilde ziyaret ettiği Ağrı dağı efsaneleri ile birlikte dinlenebilir.

Harmandöven Kervansarayı: Selçuklular döneminden kalma olan bu kervansaray tarihi dokusunun yanında eski ipek yolu üzerinde olmasından dolayı da ticaretin önemli merkezlerinden biri olmuştur.

Koçbaşı Mezarlar: Karakoyunlular döneminde kalma olan bu mezarlar Iğdır’da bulunan hemen hemen bütün mezarların yakınında yöresinde bulunur.

Aras Nehri: Manzarasıyla sizleri etkileyecek nehirlerden biri olan Aras Nehri kıyısında yer alan konaklama tesislerinden birini seçerek hem konaklayabilir hem de bir yudum çayınızı içebilirsiniz.

Tuz Mağaraları: Iğdır’a geldiğinizde sağlık dağıtan mekanlardan olan Tuz Mağaralarına giderek buraları gezebilir ve solunumun ne kadar kolay olduğunu fark edebilirsiniz.

Iğdır’a gittiğinizde karşınıza pek çok kale de çıkacaktır. Bunlardan sadece birkaçına girseniz bile çok etkileneceğinize eminim. Ayrıca Asmaköyü Camisi, Kul Yusuf Kümbeti, Aralık Hacı İbrahim Kümbeti gibi tarihi yerleri de gezebilirsiniz. Karakale hanı, Ortaköy hamamı, Elli Küçe Çayı Köprüsü gibi tarihten kalma mekanları da ziyaret edebilirsiniz.

Iğdır’a Özel Alışveriş Notları

Iğdır’a gittiğinizde mutlaka kendinize bir kese kayısı alın. Malatya kayısıları kadar güzel olan bu kayısıları sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz. Kaya tuzu lambası adı verilen farklı bir lamba da almak isterseniz mutlaka Iğdır çarşılarını gezmelisiniz. Zerdeçal gibi ürünleri de alabileceğiniz Iğdır’dan gözünüze takılan hediyelik ürünlerden de alarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Iğdır Havalimanına Nasıl Gidilir?

Küllük Köyü yakınlarında olan ve 2012 yılından beri hizmet veren Iğdır havalimanı iç hatlarda hizmet vermektedir. Şehir merkezine 16 km uzaklıkta olan bu havalimanı Türkiye’nin en doğusunda yer almaktadır. İstanbul ve Ankara’ya uçuşlar yapılmaktadır.

Iğdır havalimanına gitmek istiyorsanız özel araçlarınızla ya da taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bazı uçak firmalarının verdiği servis hizmetinden de yararlanabilirsiniz.


Sinop - Iğdır uçak bileti

En Ucuz Sinop Uçak Bileti Burada

Daha önce hiç Türkiye'nin en mutlu kentine gittiniz mi? Peki, en mutlu kent neresi biliyor musunuz? Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı araştırmalara göre Türkiye'nin en mutlu kentini Sinop olarak belirledi. Sinop'a hiç uçak seyahati yapmayı düşündünüz mü? Evet, arkadaşlar ben geçtiğimiz yıl düşündüm ve yaptım. Uçak seyahati yapmaya karar verdiğim zaman tamamıyla gezi planlarım değişti. Hızlı, güvenilir ve masrafsız bir şekilde gerçekleştirdiğim uçak seyahati benim yaklaşık 1 gün daha fazla gezmemi sağladı. Geçmiş yıllarda uçak seyahatleri ekonomik açıdan uygun olmadığı için maalesef yapamıyordum. Uçak firmalarının artması ile birlikte daha fazla müşteri taşıyabilme adına çeşitli kampanyalar düzenlenmeye başladı. Sitemiz üzerinden uçak bileti arasında bulunan fiyat farklılıklarını karşılaştırabilirsiniz.

Bununla birlikte ben de en ucuz Sinop uçak bileti alma fırsatı buldum. Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Karadeniz bölgesinde yer alan şirin mi şirin Sinop ili için en ucuz uçak bileti kampanyaları hala sizleri bekliyor. Sizler de gezilerinizi artık uçak seyahatleri ile yapabilirsiniz.

Sinop'a Ne Zaman Gidilir?

Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Sinop ilimiz Karadeniz bölgesine aittir. Doğal olarak Sinop ilinde Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Sinop ilinde en yüksek sıcaklık 34 derece en düşük sıcaklık ise -7 derece olmaktadır. Ortalama sıcaklık ise 8-12 derece arasında gidip gelmektedir. Aralık ve Ocak ayları dışında Sinop iline istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra en uygun gidilmesi gereken zaman ise ilkbahar olmaktadır.

Sinop Nerede

Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Sinop ili Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Kale şehri olarak bilinen Sinop, doğu kültürünü benimsemiştir. Ulaşım sorunları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda pek fazla gelişememiştir. Kalkınma problemi yaşayan ilimiz çok sayıda ülkeye göç vermiştir.

Sinop Tarihi

Sinop tarihi denildiği zaman akıllara parlak ticaret geçmişi ve kültürel yaşantının yoğun olduğu il olarak biliniyor. Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Sinop ilimiz kale ve tersanesi sayesinde askeri üs olmayı başarmıştır. Sinop Baskını ile birlikte bu il çok sayıda göç ve yerli halkını kaybetmiştir. Bölge de zorluklara rağmen az sayıda nüfus yaşamını geçindirmeye çalışmaktadır.

Sinop İklimi ve Bitki Örtüsü

Sinop ili çok ortada bir iklim kuşağına sahiptir. Ilık iklimin tadını çıkartmak istediğiniz zaman Sinop ilini seyahat edebilirsiniz. Yaz ayları nemli ve yağışlı geçmektedir. Sinop ilinin sahil kesimlerinde ılıman bir iklim görülmesine rağmen Sinop'un iç kesimlerinde İç Anadolu ve Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Karadeniz ikliminin daha baskın olduğu bu ilimizde yağışlar nedeni ile bozkır hakimdir. Ormanlıklar, ovalar ve yaylalar da bol miktarda ağaç ve yeşillik görebiliriz. Çam, neşe, gürgen, dışbudak, kavak, defne, fındık ve karaçam ağaç türleri fazladır.

Sinop Yöresel Lezzetleri

Sinop ilinde farklı farklı kültürler birleştiği için damak tadında farklılıklar oluşmuştur. Sinop gezimizde tattığımız ve beğendiğimiz yöresel yemekleri sizinle paylaşmak istiyorum. Sizlere tavsiyem ise bahsedeceğim yemekleri not almanız.

  • Kefal Havyarı
  • Balık Bileke
  • Palamut Lakerdası
  • Para Çorbası
  • Hasuda
  • Altüst Böreği
  • Un Kavurma Çorbası
  • Höbelenli Pilav
  • İçli Tava
  • Mısır Çorbası
  • Nokul
  • Hamursuz Tatlısı
  • Kulak Hamuru


Sinop'ta Gezip Görebileceğimiz Yerler

Sinop seyahati yapmadan önce kameralarınızın belleğini boşaltmanızı öneriyorum. Sinop'un çok fazla keşfedilmemiş güzelliği bulunuyor. Sinop'un güzelliklerine hayran kalacaksınız.

  • Karakum Plajı
  • Sinop Kalesi
  • Başkaya Burnu
  • Boyabat Kaya Mezarları
  • İnaltı Mağarası
  • İnceburun
  • Babaçay Kanyonu
  • Sinop Akgöl
  • Sinop Sarıkum Plajı Gölü
  • Alaaddin Camii
  • Sinop Arkeoloji Müzesi


Sinop'tan Hediyelik Ne Alınır?

Sinopa gittiğimiz zaman örf ve adetlerimizi yerine getirmek amacı ile dönüşte sevdiklerimize hediyelik eşya almamız gerekir. Bunun için Sinop'tan bıçak, av malzemeleri, oya işleri, mahrama, durağan bezi ve ayancık keteni alabilirsiniz.

Sinop Havalimanı

Türkiye'nin en kuzeyinde ve az nüfusu bulunan Sinop ilinin bir adet havalimanı bulunmaktadır. Sinop Havalimanı 1993 yılında 150000 yolcu kapasitesi ile uçak seferlerine açılmıştır. Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçaklarına bu havalimanında sık sık görebilirsiniz.

Sinop Havalimanına Nasıl Gidebilirim?

Sinop Havalimanına taksinin yanı sıra uçuş saatlerinizden 90 dakika önce havayollarına ait Sinop PTT önünden servisler kalkmaktadır. Taksi veya servisi tercih edebilirsiniz. Havalimanı ile şehir merkezi arası ise yaklaşık 10 kilometre olmaktadır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: