En Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Garantisi Burada
Doğunun incilerinden biri olan Gaziantep’e giderek kendinize bir jest yapmak mı istiyorsunuz? Bütün sevdikleriniz Gaziantep’te ve siz bir an önce onlara kavuşmak mı istiyorsunuz? O zaman hemen uçak bileti sunan sayfamıza gelin ve sizi istediğiniz yere en kısa sürede ulaştıracak olan ucuz uçak bileti tarifelerinden birinden yararlanın. Saniyeler içerisinde ekranınıza gelecek olan bilgiler sayesinde yolculuklarınıza kalite katabileceğiniz gibi en uygun Gaziantep uçak bileti için çeşitli indirimleri de sayfamızdan bulabileceksiniz. En kısa sürede bilet alma ayrıcalığını yaşayacağınız gibi uçak bileti alırken dahi zamandan tasarruf yapabileceksiniz.
Gaziantep’in Bitki Örtüsü ve İklimi
Akdeniz iklimi ile birlikte karasal ikliminde görüldüğü şehirlerden biri olan Gaziantep genellikle Akdeniz ikliminin daha ağır bastığı şehirlerden biridir. Yazları çok sıcak ve kurak olan bu şehirde kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında çok şiddetli sıcakların olduğu şehirlerden biri olmasının yanında şubat ve mart aylarında ise büyük yağışlar alır. Orman, fundalık, çayır ve meralarla kaplı olan Gaziantep yeşil bitki örtüsü ile de dikkat çeker.
Gaziantep’e Ne Zaman Gitmeli?
Gaziantep her mevsim gidilebilecek illerden biri olmasının yanında özellikle yaz aylarında çok sıcak olmasından dolayı daha serin zamanlarda tercih edilmelidir. Esnafların pikniğe gittiği Esnaf Sahresi zamanında gidilirse sokaklarda açık dükkan bulmak zor olacaktır. Ancak çok eğlenceli bir piknik yapılacaktır. Nar ve Kültür Festivali’nin de düzenlendiği Oğuzeli taraflarına da festival zamanı gidilebilir.
Gaziantep’de Ne Yenir, Ne İçilir?
Baklava: Ülkemizde baklavanın doğduğu yer olarak bilinen Gaziantep’te baklava yapmayan yok gibi. Ayrıca bu tatlı için büyük bir özen gösteriliyor ve tüm dünya tarafından da Antep baklavaları takip ediliyor.
Balcan Doğraması: Patlıcan doğraması olarak da bilinen bu yemek oldukça lezzetli çünkü Antepliler baharatları ve sebzeleri büyük bir ustalıkla kullanıyor.
Ali Nazik: Dillere destan olmuş yemeklerden biri olan Ali Nazik kebabı da Antep’e özgü lezzetlerden biri.
Lahmacun: Türkiye’nin her yerinde bulabileceğiniz lezzetlerden biri olmasının yanında Antep’te yediğinizde kendinizden geçebileceğiniz lezzetlerden biri daha.
Katmer: Antepliler tarafında sevilerek yenilen hamur işlerden biri olan katmer yılın her zamanı sıklıkla tüketilir.
Gaziantep’de Gezilecek Yerler
Zeugma Mozaik Müzesi: Mozaik çalışmalarının yapıldığı bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak biliniyor. İçerisindeki eserler ise görülmeye değer.
Medusa Cam Müzesi: Türkiye’de üretilen cam eserlerin ilk olarak gösterildiği yer olan cam müzesi gerçekten ilgi çekici nitelikte eserleri ile sizi de kendine hayran bırakacak. Aynı zamanda burada camın nasıl dans ettiğini de görebileceksiniz.
Bakırcılar Çarşısı: Bakır işlemeleri ile ünlü olan Gaziantep’te gidebileceğiniz çok otantik yerlerden biri olan Bakırcılar Çarşısı günümüzün yok olmaya yüz tutmuş bakır geleneğini devam ettirmeye çalışıyor.
Dülük Antik Kenti: Dünyanın en eski kentleri arasında yer alması ile bilinen ve yurt dışından da pek çok ziyaretçinin akın ettiği mekanlardan olan Dülük antik kenti sanki hala burada insanların yaşadığı izlenimini veriyor.
Gaziantep Oyuncak Müzesi: Oyuncakları tarihi evrimleri içerisinde görmemişseniz mutlaka buraya gelerek ne tür oyuncakların olduğuna bakmalısınız. Çocuklarınızla birlikte girmeyin derim.
Gaziantep Savaş Müzesi: Savaş aletlerine önem veren ve birazda savaşçı bir ruha sahip olan Gaziantep’te görebileceğiniz farklı müzelerden biri de burası.
Gaziantep’e yolunuz düştüğünde gidebileceğiniz doğa güzelliklerini ve antik kentlerle birlikte, kaleleri, alışveriş merkezlerini ve sayısını bilmediğimiz kadar çok olan müzelerini gezebilirsiniz.
Gaziantep’e Özel Alışveriş Notları
Gaziantep’e gittiğinizde sedef kakmalı ürünler çok hoşunuza gidecektir. Ayrıca bakır ürünlerde sevebileceğiniz ev eşyaları ve süs eşyaları sunuyor. Nar ekşisi, dibek kahvesi gibi ürünleri de alabileceğiniz Gaziantep’te keçi sütünden yapılmış sabunlarda bulunuyor. Kutnu kumaşı ve Antep işi şeyler de bulabileceğiniz Antep’te otantik çarşılara gidebilirsiniz.
Gaziantep Havalimanına Nasıl Gidilir?
Antep’in Oğuzeli bölgesinde yer alan Oğuzeli Havalimanı şehir merkezine 10 km mesafede bulunuyor. Yurt içi ve dış hatlardaki uçuşların da yapılabildiği bu havalimanına uçuş saatlerine göre ayarlanmış olan Havaş servislerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarının da havalimanına ulaşımda kullanıldığı Gaziantep’te taksilerle de havalimanına yolculuk yapabilirsiniz. Kişisel araçlarınızla da havalimanına gidebilirsiniz.
En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!
Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.
Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.
Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.
Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır. Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.
Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.
İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.
Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.
Samsun’un Yöresel Lezzetleri
Samsun Pidesi
Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.
Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
Samsun’da Gezilecek Yerler
Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü, uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.
İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.
Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.
Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.
Samsun’da Alışveriş
Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çarşamba Havalimanı
11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.
Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.
Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.
Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.