Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada
Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.
En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.
Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?
Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.
Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.
Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.
İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.
Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.
Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.
Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.
Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.
Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.
Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.
Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.
Bursa’ya Özel Alışveriş Notları
Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.
Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?
Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.
Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.
Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.
En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!
Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.
Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.
Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.
Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır. Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.
Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.
İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.
Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.
Samsun’un Yöresel Lezzetleri
Samsun Pidesi
Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.
Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
Samsun’da Gezilecek Yerler
Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü, uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.
İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.
Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.
Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.
Samsun’da Alışveriş
Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çarşamba Havalimanı
11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.
Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.
Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.
Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.