Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada
Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.
En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.
Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?
Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.
Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.
Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.
İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.
Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.
Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.
Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.
Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.
Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.
Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.
Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.
Bursa’ya Özel Alışveriş Notları
Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.
Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?
Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.
Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.
Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.
En Ucuz Ordu Uçak Bileti Bizde!
En uygun Ordu uçak bileti ile uçmak istiyorsanız, sitemize tıkladığınız andan itibaren şanslı olduğunuzu söylemek isteriz. Bu vakitten sonra, onlarca site arasında kaybolmanıza gerek kalmayacak. Sitemiz üzerinden Ordu uçuş tarihlerini görebileceğiniz gibi en ucuz uçak bileti de bizde bulabilirsiniz. Sizin için en uygun uçak biletlerimizle Ordu gezinizin ilk adımını atmış olacağız. Şimdi biletinizi sitemizden alın ve daha çok zaman kaybetmekten kurtulun. En uygun uçak bileti için sizleri bekliyoruz.
Karadeniz bölgesinin en önemli şehirleri arasında yer alan Ordu, ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde ki denizle doğanın iç içe yaşadığı şehirlerden biridir Ordu…
Ordu, kıyı şeridi bakımından diğer Karadeniz şehirlerine göre daha avantajlı bir konumdadır. Karadeniz’e kıyısı olan yerler kumluk ve çok temizdir. Ordu’da yamaç paraşütü yapabilir veya diğer bir doğa sporu olan Trekking sporlarını da yapma fırsatı bulabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler olmak üzeri sürekli turist çeken bir şehir olmasının yanında, tatilcilerin ve doğayı seven herkesin beğenebileceği bir şehirdir. Fındık, Ordu’nun gelirinin yarısından fazlasını karşılamaktadır.
Ordu’ya gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerler arasında; Hoynat adası, Ünye kalesi, Ulugöl gibi tarihi ve doğa harikası yerler bulunuyor. Ayrıca Ordu’da Karadeniz bölgesinin zengin mutfağından yemekleri tadabilir, tadını asla unutamayacağınız tatlıları yiyebilirsiniz.
Ordu uçuşları 22 Mayıs 2015 tarihinden itibaren açılışıyla büyük yankı uyandıran Ordu-Giresun Havalimanı’na yapılmaktadır. Havalimanı ordu merkezine yaklaşık 90km uzaklıkta bulunuyor, ayrıca Ordu-Giresun Havalimanı ülkemizde ve Avrupa’da deniz üzerine yapılmış tek havalimanı olma özelliğini taşıyor.
Ordu’nun İklimi ve Bitki Örtüsü
Ordu şehrin de Karadeniz bölgesinin iklimi görülür. Şehirde, Karadeniz ikliminin soğukluğundan biraz daha uzak olan ılıman iklim tipi görülür. Kışlar ılık, yazları ise serin geçmektedir. Ordu yılın 150 gününden fazlasını yağış alarak geçirir, Yıllık ortalama yağış 1100mm civarıdır.
Sıcaklık ortalaması çok soğuk olmamakla beraber, çok ta soğuk değildir. Ordu sürekli yağış alan bir şehir olduğu için tropikal ormanları andıran, yemyeşil bir görünüme sahiptir. Ayrıca Ordunun Karadeniz’e kıyısı olan yerlerinde Akdeniz bitki toplulukları görülür. Kıyı şeridine inildikçe meyve türlerinde artış görülmektedir. Ordu da üreyen bazı ağaç türleri ise köknar, meşe, kızılağaç kavak ve sarıçamdır.
Ordu’ya Ne Zaman Gidilir?
Orduya ziyaret etme kararı aldıysanız sizin için ucuz biletler Mayıs ayı, Şubat ve Mart aylarında gözükmeye başlayacaktır. Ayrıca ziyaret edeceğiniz günden 21 gün önce biletlerinizi alarak, bir bilete 2 katı fiyat ödemekten de kurtulacaksınız.
Ordu’da Gezilecek Yerler
Ulu göl, Ohtamış şelalesi, Gölköy kalesi, yayla turizmi, inanç turizmi ordunun başlıca gezilmesi gereken yerleridir. Ordu içerisinde birçok Kiliseyi barındırdığından, yabancı turistler tarafından bu nedenle tercih edilir.
Ordu’da Yenilecek Yöresel Lezzetler
Eğer Karadeniz mutfağına düşkün bir insansanız, Ordu ziyaretinizde sizleri çok zengin ve lezzetli yöresel yemekler bekliyor olacak. Yöresel yemeklerin dışında, Ordu’da bildiğiniz yiyecekleri de yemeniz mümkün, köfte, pide ve balık gibi seçenekler mevcut. Bu bilindik yiyecekler dışında Ordu’da yiyebileceğiniz yöresel yemekler şu şekildedir;
Malahto
Bir nevi et yemeğidir, içine pırasa ve biraz fındık katılarak hazırlanır. Yöresel yemek yapan lokantalarda rahatlıkla bulabileceğiniz, genellikle de Ünye ilçesinde tüketilen bir yiyecektir.
Gürcü Kavurması
Et yemeği olan gürcü kavurmasını, baharatlara ilgi duyan biriyseniz çok seveceksiniz. Etler ilk olarak haşlanır ve daha sonrasında üzerine soğan katılarak pişirilmesinin ardından salça ve baharat konularak içine mısır ununun katılmasıyla kısık ateşte kalın bir sos eşliğinde pişirilir.
Karadeniz Pidesi
Karadeniz bölgesinde çok sık rastlayacağınız yiyecek çeşidi olan pideye Ordu içerisinde rastlamanız kaçınılmaz oluyor. Sabah kahvaltınızı pide eşliğinde yapmak istiyorsanız Karadeniz Pidesini mutlaka denemeniz gerekir.
Balık yemeği
Karadeniz demek balık demektir, kıpır kıpır insanlarıyla, hamsiler tutulur ve çeşitli yemekleri yapılır. Mevsimine göre balık yemeklerinin çeşitliliği değişse de Karadeniz içerisinde balıktan yapılmış salatalardan tutun tatlılara kadar her şeyini bulmanız mümkün.
Bordure de riz
Bir tür sütlaça benzeyen bu tatlı, pirinç ve şekerin kaynatılmasıyla yapılır. Servis edilirken üstüne çilek kurusu ya da taze çilek konularak servis edilir.
Turşu Kavurması
Karadeniz mutfağının en önemli yöresel lezzetleri arasında yer alan turşu kavurması, tüm damak zevklerine hitap edecek cinstendir. Ordu’da bulunan turşu kavurması çeşitli turşuların soğanla beraber kavrulmasıyla yapılır, turşu kavurması, Karadeniz yöresinde kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceğidir.
Ordu’dan Ne Alabilirsiniz?
Ordu’dan fındık başta olmak üzeri, kivi, oyalı yazma, yakma sanatıyla yapılmış resimler ve kaval satın alabilirsiniz.
Ordu-Giresun Havalimanına Nasıl Giderim?
Ordu-Giresun Havalimanı Ordu şehrinin Gülyalı ilçesinde bulunur. 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan bölgedeki ilk havalimanı özelliği taşır. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın deniz üzerine ilk kurulan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı 3km pist uzunluğuna sahiptir. Ordu merkezine olan uzaklığı 90 km Olan Havalimanı, Giresun’a 30km uzaklıkta bulunur ve ulaşımı otobüsler yoluyla çok kolay bir şekilde olmaktadır.