Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya
Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.
Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.
Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.
Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?
Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.
Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.
Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.
Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.
Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.
Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.
Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.
Erzurum’da Gezilecek Yerler
Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.
Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.
Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.
Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.
Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.
Erzurum’a Özel Alışveriş Notları
Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.
Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?
1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.
Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.
Ucuz Nevşehir Uçak Bileti Bizde!
En uygun Nevşehir uçak bileti almak istiyorsanız, yaz döneminin öncesinde biletinizi almış olmanız gerekir. Kapadokya’yı içerisinde bulundurduğu için hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Bu ilgi nedeniyle uçak bileti fiyatları yaz aylarında artış göstermektedir. Sitemiz üzerinden, güvenle alacağınız uçak biletinizi, iki ay öncesinden almanız ve ucuz uçak bileti fiyatı indiriminden yararlanmanızı öneririz.
Nevşehir İç Anadolu bölgesinde en çok turist çeken ve kültürel yapısıyla ilgi çekmeye devam eden şehirlerden biridir. Nevşehir’e gidip Kapadokya üzerinde balon turu yapmadan, Nevşehir’in ünlü şaraplarını tatmadan ve yer altı şehirlerini gezmeden, Nevşehir ziyaretinizi asla sonlandırmayın.
Nevşehir uçuşları, Nevşehir Kapadokya Havalimanından yapılmaktadır. Şehir merkezine 40 km kadar mesafede bulunan havalimanı ile şehir merkezine ulaşım da oldukça kolaydır. Kapadokya Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuş seferlerini rahatlıkla yapabileceğiniz bir havalimanıdır.
Nevşehir İklimi ve Bitki Örtüsü
Kara ikliminin görüldüğü Nevşehir, yaz aylarında sıcak ve kurak iken kışları ise soğuk ve yağışlı bir iklime sahiptir. Bölgede yağışlar ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür. Nevşehir’de bulunan Kızılırmak vadisinden uzaklaştıkça iklim soğuklaşır ve sıcaklık düşmeye başlar.
Nevşehir’de sıcaklık 40 C ve 28 C arasında değişir. Nevşehir de ovalar, bozkır şeklindedir, hava sıcaklığı temmuz ayında maksimum seviyeye ulaşır. Nevşehir de ormanlık alanlar azdır ama şehir içerisinde oluşan bazı meşe ağacı toplulukları da ormanlık alan olarak görülmektedir. Nevşehir topraklarının %70’lik kısmını tarım alanları oluşturur, geri kalan kısmını ise bozkır ve çayırlar oluşturmaktadır.
Nevşehir’e Ne Zaman Gidilir?
Sitemiz üzerinden bakabileceğiniz, havayolları yıllık verilerine göre Nevşehir’i ziyaret edebileceğiniz en ekonomik aylar, mayıs, şubat ve mart aylarıdır. Yurt içi uçuşlarınızda biletlerinizi, seyahat edeceğiniz tarihten 21 gün önce almayı unutmayın.
Nevşehir Gezilecek Yerler
Nevşehir tarihinin yavaş aktığı ve kültürel değerlerin zenginliği bakımından turistlerin ilgisini çekmeyi başarmış ve gezi için tercih edilen bir şehir olmuştur. Nevşehir ziyaretiniz sırasında gezilecek bazı yerler şu şekildedir;
Ürgüp Pembe Vadi
Ürgüp-Avanoz yolları üzerinde kalmış olan bu mükemmel vadi, özellikle peri bacalarını görmek isteyenler için gezilmesi gereken ilk yerdir. Peri bacalarının şekillerini incelemek istiyorsanız pembe vadiyi ziyaret etmeniz gerekir
Kapadokya Ortahisar Kalesi
Göreme ve Ürgüp arasında yer alan, tarihi ve mimari yapısıyla herkesi büyüleyen Orta hisar kalesinin yapılış tarihi tam bilinmese de, Bizans dönemindeki bir kral tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.
Göreme Kızılçukur Vadisi
Nevşehir’in yer şekilleri bakımından zengin olması, tarihi güzelliklerinin yanında doğal güzelliklerini görme fırsatını da bizlere veriyor. Gün batımına yakın göreme de olursanız, romantik ve dinlendirici bir gün geçirmek adına Kızılçukur vadisinden gün batımını izleyebilirsiniz.
Ürgüp Taşkın Paşa Camii
Karamanlıların hüküm sürdüğü tarihten bu yana korunmaya alınmasıyla günümüze kadar gelen Taşkın Paşa Camii, damsa köyünde yer almaktadır.
Kapadokya Dervent Vadisi
Diğer bir adı Hayal vadisi olan bu vadide enteresan doğa olaylarını izlemek isterseniz, Nevşehir Avanos da yer alan bu vadiyi ziyaret etmek isteyeceksiniz.
Kapadokya Üzengi Vadisi
Eeğer doğayı seviyorsanız ve kuş sesleri eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, üzengi vadisini ziyaret edin. Vadi, Ortahisar ve Ürgüp arasında yer almaktadır.
Mazı Yer Altı Şehri
Nevşehir’in tarihini, her noktasında hissedeceğiniz bu tarihi kalıntıyı, doğal güzellikleri eşliğinde gezebilirsiniz.
Nevşehir Yöresel Lezzetleri
Nevşehir kültürüne ait yemeklerin malzemeleri fazla çeşitlilik göstermez. Genelde et tüketimi fazla olduğundan, yemekleri et yemeği şeklinde olur. Ayrıca yörede sebze yetiştiriciliğine ilgi duyulduğundan çoğu yemeklerinde tamamen doğal ve kendilerinin yetiştirdiği sebzeleri kullanırlar. Nevşehir ayrıca özel şaraplarıyla da ünlü bir şehirdir. Yöre mutfağının başlıca yemekleri şunlardır;
Yemekler; Kemikli etli fasulye, soğanlama, Nevşehir tavası, zerdi, pastırma ve sucuk
Tatlılar: Bulama en ünlü tatlısıdır, içerisinde un, pekmez ve ceviz bulunur. Dalaz ise yumurta, süt, bal ve şekerin içine un katılarak yapılan bir tatlıdır.
Çorbalar: Kesme, sütlü ve patatesli çorba, katma aşı ve tarhana
Nevşehir’de Hediye Olarak Alınacak Eşyalar
Soğanlı bebeği, dimrit üzümü ve Nevşehir’in simgesi olan minyatür peri bacaları, şarap ve üzüm suyu.
Nevşehir Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Nevşehir’de bulunan Kapadokya Havalimanı 70.000 yolcu kapasitesiyle İstanbul, Antalya ve düseldorf’a aktarmasız uçuş yapabilen bir havalimanıdır. Havalimanının büyük olması ayrıca 400 aracı barındıracak bir otoparka sahip olmasını sağlamıştır.
Havalimanına Nasıl Giderim?
Kapadokya Havalimanına, hava yollarının hizmet verdiği servislerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel araçlarınızla ve taksilerle de ulaşabilirsiniz. Servis bilgilerinizi öğrenmek için biletinizi aldıktan sonra havayolu şirketinizi arayın. İyi yolculuklar dileriz.