En Ucuz Rize Uçak Bileti Burada!
En uygun Rize uçak bileti almak için veya satın almak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Sitemiz üzerinden uçak seferlerine bakabilir, uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinebilir ve ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemiz üzerinizden yapacağınız güvenli alışverişinizle hızlı ve ekonomik olarak uçmanın keyfini yaşayacaksınız.
Karadeniz’in kırılmaz kilit noktalarından biri olan Rize, nefes kesen doğal güzelliğinin yanında, zengin ve lezzetli yöresel mutfağıyla ziyaret edenlere cennetteymiş hissi yaratıyor. Rize'de Karadeniz mutfağının yapı taşı olan yöresel yemekleri tadabilir, Kaçkar dağları milli parkını, Ayder yaylasını ve ülkenin en iyi rafting bölgesi olarak sayılan Fırtına Deresini gezebilirsiniz.
Rize'de konumu nedeniyle, Havalimanı bulunmaz. Bu nedenle Rize'ye yapılan uçuşlar Trabzon Havalimanı üzerinden yapılmaktadır. Rize şehir merkezine 160km mesafede bulunan Havalimanı ile yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizi güvenle yapabilirsiniz. Ayrıca Rize’nin yağış alması nedeniyle yeşilliğin bol olması Havalimanından, merkeze yapılacak seyahati huzur haline getiriyor.
Rize'nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Rize'de yazlar çok serin geçse de, kış ayları ılık geçmektedir. Genellikle kış aylarında soğuk havalar kar şeklinde görülmez, yağış şeklinde görülür. Rize'nin sadece kış ayları değil tüm ayları sürekli yağış altındadır. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olarak sayılan Rize, güneye doğru gittikçe daha sert bir iklim yaşamaktadır. Yıllık sıcak ortalaması çok düşük olmasa da 14 C civarında olur. Yıllık toplam yağış 2300mm'dir.
Rize üzerine düşen yağışlar genellikle sağanak yağış şeklinde görülse de bazı kesimlerde kar şeklinde de görülebilir. Nem oranının %80'leri bulması, Rize’nin her an yağışa hazır olması gerektiğini belirtiyor. Rize'de yılın büyük bir kısmı yağış aldığından, bitki örtüsü yeşil ve zengindir.
Rize topraklarının yarısı orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Ormanlar 3000m yüksekliğe kadar uzanmaktadır, Kıyıdan 700-800 metre kadar yükseklikte olan alanlar geniş yapraklı kıyı ormanları ile kaplıdır. Rize'de yükseklik arttıkça karışık bitki toplulukları görülmektedir. Rize'nin yeşil bitki örtüsünün fazlalığı 40.000 hektarlık bir alanı çay bahçelerine dönüştürmüştür. Ayrıca fındık, elma ve armut bahçeleri de sıklıkla görülür.
Rize’ye Ne Zaman Gidilir?
Seyahat edeceğiniz tarihi belirledikten sonra bilet ücreti engelini de aşmanız gerekir. Uçak bileti satın alacak tüm kişiler, uçak bilet fiyatlarının sezonda arttığını, sezon sonrasında ise düştüğünü bilir. Sitemiz üzerinden doğru sezonu yakalayabilirseniz, en ucuz bileti alacaksınız demektir. Seyahat etmek istediğiniz tarihi belirleyince uçak biletinizi, seyahat tarihinizden 21 gün önce alırsanız biletinizi indirimli almış olursunuz, ilerleyen zaman içerisinde bilet fiyatları artmakta ve uçak ile seyahat etmek isteyen insanları sıkıntıya sokmaktadır. Havayolu şirketlerinin son verilerine göre en hesaplı şekilde Rize’ye uçmak için Mayıs ayında bilet almanız gerekiyor.
Rize’de Gezilecek Yerler
Zil Kale, Anzer Yaylası, Ovit Yaylası, Kız kalesi, Andon, Kaçkarlar milli parkı ve son olarak Fırtına Deresi.
Rize’nin Yöresel Lezzetleri
Rize ilinin en sevilen yemeği kara lahana dolmasıdır. Ayrıca ev hanımları mısır ekmeği yaparlar hamsi yemeklerinin yanında. Rize ve Karadeniz bölgesine ait olan 30 çeşit hamsi yemeği vardır. Rize’de bu hamsi yemeklerinin büyük kısmını görmeniz mümkün, ayrıca, Rize koz kaldıran ve kaymaktan yapılan höşmerim tatlısını tatma fırsatını sunuyor bizlere. Bölgeye ait olan en önemli yöresel lezzetlerden biride muhlamadır; mısır unu, koloti peyniri ve tereyağı bir arada kaynatılarak yapılan bu lezzet, parmaklarınızı yedirecek cinsten. Rize bölgesine özgü olan Kara lahana bitkisi ile yapılan yemekler en az hamsi yemekleri kadar farklılık gösterir. Kara lahana ile yapılan başlıca yemekler şunlardır; Lahana sarması, vurma lahana, princili lahana ve daha 18 çeşit sayamadığımız türde yemeği yapılır.
Karadeniz bölgesi, turşuyu seven bir bölge olduğundan, bölgeye özgü yetişen Arap kapağı bitkisi fasulye, kabak, patlıcan ve şalgam ile karıştırılarak turşusu yapılır.
Ayrıca Rize bölgesinde, balık ve yöresel yemekler dışında hayvansal ürünlerden oluşan bildiğimiz birçok yemek türü de yapılır. Karadeniz bölgesinde sadece Rize’ye özgü yemek olan Rize çumur ise besleyici besin kaynağı olmasıyla bilinmektedir.
Rize Çumur
Yeni hazırlanmış veya sıcak mısır ekmeğinin içi alınarak bir kap içerisine konur, içerisinde bol miktarda doğal tereyağı ve tuzlu minci katıldıktan sonra karıştırılmaya başlanır. Mısır ekmeğinin sıcaklığıyla, tereyağı minciye ve ekmeğe karışır ve ısıtılmaya devam edilir, daha sonrasında ise soğutulmadan yenmelidir. Bu şekilde hazırlanan Rize Çumuru yerken Rize’nin bitmek bilmeyen yeşilliğiyle huzur bulacaksınız.
Rize’den Ne Alınır?
Rize seyahatiniz sırasında Rize’den satın alıp yanınızda götüreceğiniz onlarca şey vardır. Size öneri vermemiz gerekirse; Çay, iskembe, hemşin çorabı ve rize simidi satın alınacak en mantıklı şey olacaktır.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle, Hepinize İyi seyahatler diliyoruz.
Rize Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Trabzon havalimanı
Sizlere bahsettiğimiz gibi, Rize’ye uçmak istiyorsanız tek uçuş yolunuz Trabzon Havalimanından geçiyor. Türkiye’nin denize paralel olmasıyla tanınan Trabzon havalimanı Rize şehir merkezine 6km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanını yıllık 3,5 milyon ziyaretçi kapasitesine sahip olmasının yanında iç ve dış hatlar olarak 23.745m’lik terminal alanı bulunmaktadır.
Trabzon Havalimanına Nasıl Giderim?
Trabzon Havalimanına, Trabzon’da bulunan Atatürk Meydanı’ndan kalkan dolmuş veya taksilerle kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Araç kiralama seçeneklerinden de faydalanarak ya da özel aracınızla da istediğiniz yere varabilirsiniz.
En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!
En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.
İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.
Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.
Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.
Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.
Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.
Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.
Muş’a Ne Zaman Gidilir?
Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.
Muş Yöresel Lezzetleri
Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.
Muş köftesi
Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.
Muş Gezilecek Yerler
Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.
Ulu cami
Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.
Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.
Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?
Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.
Muş Havalimanı Ve Ulaşım
Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.
Muş Havalimanına Nasıl Giderim?
Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.