Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Kars Uçak Bileti


En Ucuz Kars Uçak Bileti Bu Adreste

En uygun Kars uçak bileti bulmak için, onlarca sayfa arasında kaybolmayın. Tüm Kars uçuşlarınız artık tek tık kadar uzağınızda, sitemiz üzerinden istediğiniz biletlere bakabilir ve tüm uçuş seferlerini öğrenebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken tek şey Karsa gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden güvenli bir şekilde biletinizi alarak arkanıza yaslanmak. Ucuz uçak bileti ve Kars uçak bileti aradığınızda dünyanın her yerinden sayfamıza bağlanabilirsiniz.

Ülkemizin doğu sınırında yer alan şehirlerinden olan Kars, peyniri ve hayvansal ürünleriyle ün yapmış bir şehirdir. Karsa gittikten sonra birbirinden lezzetli meşhur peynirleri tadarken Ani şehir surlarını, Kars kalesini ve kuş gölünü rahatlıkla gezebilirsiniz.

Karsa yapılacak uçuşlarda il merkezine 6km uzaklıkta olan Kars Havalimanı kullanılır. Ayrıca Kars Havalimanına uçuş seferleri büyük şehirlerimizden yapılmaktadır. Kars’a uçuş yapabilmek için Ankara, İzmir ve İstanbul şehirlerinden uçmanız gerekir.

Kars’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Kars ülkemizin en soğuk şehirlerinden biridir. Yükselti ve yayla iklimine sahip olan Kars’ta kışlar çok sert ve kar yağışlı geçmektedir. Kars, Sibirya’dan gelen yüksek basınç rüzgârları ve merkezinin içinde bulunduğu için -30 C sıcaklıklara ulaşan kış ayları, 7 ay boyunca Kars’ta hâkim olur. Kars ilimizin %70’lik kısmı çayır ve meralarla, geri kalan kısmı ise ekili alanlarla kaplıdır. Kar tabakası, ilkbaharın ilk ışıklarıyla kalkmaya başlar ve ortaya çok hoş bir yeşillik çıkar.

Kars’a Ne Zaman Gidilir?

Karsın bitki örtüsünün yayla olması ve Sibirya basınç merkezinin içinde bulunması nedeniyle, soğuk havayı sevmeyen insanlar kış aylarında Kars’a uçmayı tercih etmezler. Soğuk seven bir insanız, hava yolu şirketlerinin son senelerdeki verilerine göre uçakla Kars’a seyahat etmek için en ekonomik aylar sırasıyla Mayıs ayı, Şubat ayı, Mart ayı olarak gözüküyor. Yurt içi uçuşlarınızda seyahat edeceğiniz tarihten 21 gün önce bilet almak, Bilet fiyatında size önemli bir avantaj sağlıyor.

Kars’ta Gezilecek Yerler

Türkiye’nin doğusunda yer alan Kars şehri, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından, tarihi eser ve gezilecek yerlerin zenginliğiyle bilinen bir yerdir. Kars’ta müzeleri, türbeleri ve bunun gibi tarihi yerler haricinde kuyucuk kuş cennetini gezebilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Tarihi eser tutkunuysanız sizin için Kars’ta gezilecek tarihi yerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Ani Harabeleri

Kars’ın 55km doğusunda bulunan Ani harabeleri, tam olarak Türkiye ve Ermenistan sınırının arasında 3 medeniyete ev sahipliği yapmış, kilit bir noktada bulunuyor. Kalıntılarının günümüze gelmesinin mucize olduğu belirtilen Ani Harabeleri ‘’ Bin bir klişeli şehir’’ adıyla da biliniyor. Ani harabeleri ortaçağ döneminde en önemli kentlerden biriydi, zamanla medeniyetler arasında oluşan sorunlar ve göçler sonucunda, ancak kalıntıları günümüze kadar gelebildi. Ermeniler için kutsal bir yer olarak ta görülen Ani harabeleri, Kars ziyaretleriniz sırasında mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Beyler Beyi Sarayı

1918 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılan beylerbeyi sarayı, 1379 yılında Kars kalesinin etek kısmına Lala Mustafa paşa tarafından yaptırılmıştır. İki katlı bir saray olan bu eser günümüze kadar, sağlam bir şekilde gelmiştir. Kars’taki bir başka saray olan Selçuklu sarayı ise bu kadar şanslı olamamıştır.

Kars Yöresi Yemek Kültürü

Kars yöre mutfağı, genellikle hayvansal ve baklagillere dayalı ürünlerden oluşur. Bu yemekleri ise genel olarak; helva, patatesli veya mercimekli erişte pilavı ve Kars böreği olarak sıralandırabiliriz. Ayrıca Kars yöresinde süt ve süt ürünleri Kars kesiminin önemli geçim kaynaklarından biridir. Süt ürünleri üretiminin fazla olması sebebiyle Kars peynirleri meşhurlaşmıştır. Diğer meşhur yemekleri ise şöyledir; Kesme çorba, hörre, ekşili et, hasuda, katmer ve tandırda kaz çekmesidir. Kars’ta Yapılacak Alışveriş Önerileri

Kaz tüyünden yapılmış yastıkları satın alabilir, geri döndüğünüzde konfora kavuşabilirsiniz. Ayrıca gümüş bazı takılarla beraber süt ve süt ürünleri, bal veya elma alarak evinize sağlığı getirebilirsiniz.

Kars Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Kars havalimanı 2007 senesinden 2013 senesine kadar hizmet vermiyordu. 2013 senesinde yeniden hizmet vermeye başladılar ve Kars Havalimanı Karsta bulunan tek havalimanıdır. Şehir merkezine uzaklığı 6 km olan Havalimanına ulaşım ise uçak seferlerine uyumlu olarak otobüs seferleri yapılarak sağlanmaktadır.

Kars Havalimanına Nasıl Giderim?

Kars Belediyesi, havayollarının uçuş saatlerine uyumlu düzenlediği otobüs seferleriyle Kars Havalimanına ulaşımı sağlamaktadır.

 


Muş - Kars uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!

En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.

İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.

Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.

Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.

Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.

Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü

Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.

Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.

Muş’a Ne Zaman Gidilir?

Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.

Muş Yöresel Lezzetleri

Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.

Muş köftesi

Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.

Muş Gezilecek Yerler

Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.

Ulu cami

Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.

Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.

Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?

Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.

Muş Havalimanı Ve Ulaşım     

Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.

Muş Havalimanına Nasıl Giderim?

Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: