Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Karaman Uçak Bileti


Ucuz Karaman Uçak Bileti Bulunur…

En uygun Karaman uçak bileti bulmak istiyorsanız sitemiz üzerinden tüm uçuş seferleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ve Karaman ucuz uçak bileti fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bilgisayarınızdan yapacağınız birkaç tık sonrasında, uçak biletlerinizi alabilirsiniz. Karaman’a uçmanın en kolay yoluna ulaşmak için uçak bileti sitemizi kullanmaya devam edin.

Karaman şehri, tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemizin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Yerli turistleri kendine hayran bırakan, Karaman son zamanlar da ise yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bir şehirdir. Karaman’a gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden uçak biletinizi satın aldıysanız, gezinizi tamamlamadan önce bilmeniz gerekenler var. Karaman geziniz sırasında İncesu mağarasını ve Karaman kalesini mutlaka gezin. Ayrıca sevdiklerinize hediyelik eşyalar götürmeyi istiyorsanız Zeyve Pazarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Karaman uçuşları, Konya Havalimanı üzerinden olmaktadır. Havalimanında indikten sonra Karaman şehir merkezine ulaşmak için yaklaşık 130 km yol gitmeniz gerekiyor.

Karaman’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Deniz seviyesinin oldukça yukarısında bulunan Karaman Şehri’nde kışlar soğuk ve yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir. Ova görümündeki bu küçük şehirde, tarım faaliyetleri son yıllarda önem kazanmıştır. Karaman Şehrinin üçtü ikisi dağ ile kaplıdır. Bu dağlık alan içerisinde kalkan Karaman ise sönmüş bir volkanik dağ üzerine kurulmuştur

Karaman’a Ne Zaman Gidilir?

Hava yolu şirketlerinin son yıllarda hazırladığı uçak bileti fiyatlarına göre, Karaman’a gitmenin en hesaplı zamanı mayıs ayıdır. Mayıs ayı biletinizi alamasanız bile şubat, mart aylarında da ekonomik bilet bulmanız mümkündür. Sitemizden, sizin için yaptığımız araştırmalar neticesinde, yurt içi uçuşlarında en uygun uçak bilet fiyatının mayıs ayına 21 gün kala olduğunu söylemek isteriz. Biletinizi daha geç almak istiyorsanız da iki katı fiyat ödemeyi göze almışsınız demektir.

Karaman’ın Meşhur Yemekleri

Karaman şehri, içerisindeki yerleşim birimlerine göre farklı yöresel lezzetler göstermez. Genelde yemek çeşitleri birbirlerine yakındır ama köylerine farklı Türk boylarının yerleşmesi sonucunda yemek çeşitlerinde farklılıklar meydana gelmiştir. Mesela Karaman’ın merkezinde bulunan Tatar ve Çerkez insanların kendilerine has değişik yemekleri vardır.

Yemek çeşitleri, kesim kesim farklılaşsa da Karaman ili içerisinde her yemekte bulunan ve köylerde devamlı tüketilen bulgur pilavı meşhurdur. Düğün, sünnet ve birçok etkinlik içerisinde tüketilen bulgur pilavı, etli ekmek ile sunulur. Kış aylarında yapılan toplantı ve çeşitli eğlencelerde yapılıp iştahla yiyeceğiniz bir başka meşhur yemek ise Ara Başıdır.

Karaman içerisinde yapılıp yenmekte olan diğer yemek çeşitleri ise şu şekildedir; Taze ve kuru fasulye, Tarhana, Dızmana böreği, topalak, kırmana böreği ve sütlü çorbadır.

Karaman’da Gezilecek Yerler

Karaman’ın en önemli gezilecek yeri olan ve şehrin simgesi haline gelmiş olan Karaman kalesinin tarihi, 11.yüz yıla kadar dayanmaktadır. Kalenin yapıldığı tarih, kesin olarak bilinmiyor. Karaman kalesi iç içe surlardan oluşan mükemmel mimari eser olma özelliğini taşıyor. Son onarımının Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapıtlığı bilinmektedir. Karaman şehrinin tarihini anlatan kale, merkezde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahip, şehir merkezinden rahatlıkla Karaman Kalesini ziyaret edebilirsiniz.

Ak Tekke Kent Meydanı

Karaman’ın en işlek caddesinden biri olan Ak Tekke Kent Meydanı, ismet paşa caddesi ve istasyon caddelerini birbirine bağlıyor.

Ak Tekke Camii

İl merkezinde bulunan ve 14. Yüzyıla ait olduğu bilinen Ak tekke Cami, ulaşım açısından rahat bir konumda bulunuyor. Ak Tekke Camii, 1370’li yıllarda Karaman oğullarından Alaaddin Bey yaptırılmıştır. Alaaddin Bey, bu camiyi Mevlana’nın annesi için yaptırdığı söylenmektedir. Ayrıca camii içerisinde Mevlana’nın annesi başta olmak üzeri, Mümine Hatun ve Alaaddin çelebi kabri olmak üzeri 21 adet mezar bulunmaktadır.

Kuğulu park, Çukur Bahçe, Cambaz Gazi Parkı

Kuğulu park ve cambaz gazi parkı, Karaman’ın işlek caddelerinden biri olan İsmet paşa caddesi üzerinde yer almaktadır. Yaz aylarında Karaman’da bulunuyorsanız, akşamları serinlemek için en ferah mekânlardan olan bu parklardan birini tercih edebilirsiniz.

Karaman Müzesi

Merkez’de bulunan Karaman Müzesi, Karamanoğlu beyliğinin hüküm sürdüğü yıllardaki mimari özellikleri yansıtan tek örnektir ve mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.

Karaman Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Konya Havalimanı

Karaman’a yapacağınız uçuşlar Konya Havalimanından yapılmaktadır. Konya üzerinden Karaman’a uçabilirsiniz. 2000 senesinde hava trafiğine açılan Konya Havalimanı, şehir merkezine sadece 11km uzaklıktadır.

Konya Havalimanına Nasıl Giderim?

Havaş: Havaş servisleri ile güvenli ve kaliteli bir şekilde Konya şehir merkezinden Havalimanına veya havalimanından Konya merkezine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca özel araçlarınızla ya da taksilerle de havalimanına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.

 

 


Muş - Karaman uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!

En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.

İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.

Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.

Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.

Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.

Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü

Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.

Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.

Muş’a Ne Zaman Gidilir?

Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.

Muş Yöresel Lezzetleri

Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.

Muş köftesi

Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.

Muş Gezilecek Yerler

Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.

Ulu cami

Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.

Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.

Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?

Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.

Muş Havalimanı Ve Ulaşım     

Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.

Muş Havalimanına Nasıl Giderim?

Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: