Diyarbakır Uçak Bileti En Uygun Fiyatlara
Diyarbakır’a gitmek istediğinizde hangi ulaşım yolunu tercih edeceğinizi bilemiyor musunuz? En hızlı ve güvenilir ulaşım yolu olan havayolu ulaşımı ile istediğiniz yere çok kısa zamanda varabilirsiniz. Uzun süren yolculuklardan sıkılmışsanız ve bir an önce gideceğiniz yere ulaşmak istiyorsanız ucuz uçak bileti fırsatları ile sizlere de ayrıcalıklarla dolu bir dünya sunacak olan firmamızdan yardım alabilirsiniz.
En uygun Diyarbakır uçak bileti fiyatlarını bulacağınız adresimizde Diyarbakır’a gitmenin ne kadar kolay olduğunu da anlayacaksınız. Sizleri düşünen bir firma olarak her zaman daha uygun fiyatlara uçak bileti almanız için kaliteli hizmetlerimize devam ediyoruz.
Diyarbakır’ın Bitki Örtüsü ve İklimi
Karasal iklimin şiddetli bir şekilde görüldüğü Diyarbakır’da yazlar çok sıcak geçer. Havada nem oranı olmadığı için kurak olan Diyarbakır’ın kışları ise soğuktur. Kar yağışının az olduğu bu ilde toprakların büyük bir bölümü ekili arazilerden oluşur.
Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli?
Diyarbakır’a gitmek isteyenlerin bahar ve yaz aylarını tercih etmeleri daha doğrudur. Çünkü bu mevsimlerde Diyarbakır’ın havası çok soğuk da değildir, aşırı sıcaklarda yoktur. Ekim ayı gibi yaz havasının rehavetinden kurtulan Diyarbakır’da Kültür ve Karpuz Festivali yapılır. Sosyal bir etkinliğe katılmak isteyenler eylül ayında bu festivale gidebilirler.
Diyarbakır’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Yemek kültürü gelişmiş olan illerimizden biri de Diyarbakır’dır. Ağızlarda lezzeti kalan enfes tatların mekânı olduğu gibi baharatı ve diğer malzemeleri büyük bir ustalıkla kullanan Diyarbakırlıların en önemli besinlerinin başında karpuz gelir. Diyarbakır karpuzu olarak duyduğumuz bu meyve Diyarbakır’ı sembolize eden lezzetlerdendir.
Katmer Hamurlu Pilav: tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir. Tadı çok güzel olan bu tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir.
Kıymalı Semsek: Kıymalı bir iç hazırlanarak bir hamurun içerisine koyulan bu yemek yağda kızartılır ve kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Etli Patlıcan Dolması: Patlıcanın sıkça kullanıldığı bir mutfak olan Diyarbakır mutfağı patlıcanın dolması ile de damaklarda farklı bir lezzet bırakmaya devam ediyor.
Ekşili Köfte: Bulgurlarla yapılan bu köfte nardan aşı olarak da bilinir. Diyarbakır’ın en güzel lezzetlerinden biri olmasından dolayı kesinlikle yenmeli.
İç Pilav: Düğünlerde dağıtılan pilavlardan biri olan iç pilav içerisindeki malzemelerle birlikte farklı bir lezzet sunar. Pilavı hiç böyle görmemişseniz bir tadına bakın.
Kaburga Dolması: Et yemekleri konusunda oldukça maharetli olan Diyarbakırlıların yaptığı kaburga dolması enfes tadı ile sizleri de büyüleyecek bir lezzet. Buralara kadar gelmişken yemelisiniz.
Peluze Tatlısı: Nişasta, su, şeker ve yağ bu malzemeleri karıştırarak hazırlanan bu tatlı aslında çok kolay bir tarif. Üzerine ceviz ve ya fındık ekildiğinde hafif ve ağız tatlandıran bir besin oluyor.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır Surları: Çin Seddi gibi uzaydan görünen ve oldukça uzun olan bu surlar 82 tane burçtan oluşuyor. Toplamda 33 medeniyetin izlerini taşıyan bu surlar büyük bir tarihi eser niteliğinde.
Hevsel Bahçeleri: Dünyada tarımın yapıldığı ilk yerlerden biri olan bu bahçelerin 8000 yıllık bir geçmişi var. Diyarbakır Surları ile birlikte değerlendirilerek Unesco tarafından korumaya alınan bu bahçeler dünya mirası kabul ediliyor.
Ulu Cami: Mar Thoma Kilisesi’nin cami haline getirilmesi ile birlikte günümüzdeki halini alan Ulu Cami, avlusundaki 800 yıllık güneş saati ile de ilgi çekiyor.
Diyarbakır’a Özel Alışveriş Notları
Çarşı bakımından oldukça gelişmiş bir şehir olan Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Sipahiler Çarşısı gibi pek çok çarşıdan oluşuyor. Böyle bir yerde de alışveriş yapılmadan durulmaz tabi. Halı, kilim, gerdanlık, nalın, kürsü, sehpa gibi pek çok ürünü de burada bulabiliyorsunuz. Diyarbakır’a ait olan pek çok süs eşyasını da burada bulabilirsiniz.
Diyarbakır Havalimanına Nasıl Gidilir?
Diyarbakır Havalimanı 1952 yılından bu yana askeri ve sivil uçuşların gerçekleştiği bir mekân olmaktadır. Haftanın her günü aktif olan bu havalimanı yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açıktır. Bununla birlikte şehir merkezine 6 km uzaklıktadır.
Diyarbakır havalimanına ulaşmak için belediye otobüsleri kullanılabilir. Ayrıca kişisel araçlar, araç kiralama servisler ve taksilerde tercih edilebilir.
En Ucuz Kıbrıs Uçak Bileti Satın Al
Kıbrıs doğal güzellikleri ve ada olması sebebiyle birçok tatilcinin eğlence merkezi halini almıştır. Özellikle Kıbrıs da yaz aylarında tatil trafiği yoğun olmaktadır. En gözde mekânları ve farklı eğlence alanları ile hayranlık duyduğunuz Kıbrıs’a sizler de uçak biletine çok para vermeden en ucuz Kıbrıs uçak bileti sistemimizden Kıbrıs biletinizi online olarak alıp uygun ve sorunsuz bir yolculuk geçirebilirsiniz. Ucuz uçak bileti satın alma imkânını sizlere sağlayan sitemiz aynı anda birçok havayolu firmasının sizin için uygun olan gün ve saatte en ideal uçak bileti sağlıyor. Hava yoluyla yolculuk yapmak diğer türlere göre sizi en az yoran yolculuktur. Sizler Kıbrıs'a eğlenceli vakit geçirmek için giderken hayatımızın en güzel gezisini ve yolculuğunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Kıbrıs'ın karayolu ve feribot seferiyle ulaşmak yerine hem vakitten hem de paradan tasarruf ederek bu siteden en uygun şekilde varabilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıran ulaşım rahatlığı şimdi bu siteyle en ideal şekilde cebinizi de düşünerek sizlere sağlanıyor. Kıbrıs'ta rahat bir yolculuk sonrası yorgunluk hissetmeden bir an önce gezmeye başlayabilirsiniz.
Kıbrıs Neresidir?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akdeniz'deki en büyük üçüncü adıdır ve Türkiye Yarımadası'nın 65 kilometre güneyindeki Kıbrıs adasının Kuzey kısmında yer alan küçük bağımsız bir devlettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye'ye bağlı ve Türkiye dışında bağımsızlığı hiçbir ülke tarafından tanınmayan bir devlettir.
Kıbrıs'ın Tarihçesi
Kıbrıs tarih boyunca birçok milletin egemenliği altına girmiş bir devlettir. Milattan önce 1500 yıllarında Antik Mısır'ın egemenliği altında girmiş ve daha sonra birçok milletin egemenliği altında varlığını sürdürmüştür. Daha sonra Osmanlı dönemine bakıldığında Osmanlı döneminde fetihten önce Doğu Akdeniz'de Osmanlı gemilerini sürekli olarak akın düzenleyen Hıristiyan korsanların sığınak yeri haline gelmiştir. Ancak fetihten sonra 2. Selim döneminde 1 Ağustos 1571 yılında Mağusa'nın fethedilmesiyle Osmanlı Devleti'nin Hükümdarlığı altına girmiştir. Sonrasında 15 Kasım 1983 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclisi tarafından oy birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş devletin kurucusu olarak Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi. 1 Mayıs 2004 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti tüm adayı kapsayarak Birleşmiş Milletlere girdi ve Avrupa Birliği ülkesi oldu.
Kıbrıs’ın Coğrafyası
Kıbrıs doğuda Karpaz, batıda Güzelyurt, güneyde ise Akıncılara doğru yayılır ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında Birleşmiş Milletlerin kontrolünü sağlayan bir tampon bölge bulunur. En önemli yerleşim yerleri Lefkoşa, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt ve Girne’dir. Devletin başkenti Lefkoşa’dır. Akdeniz iklimine sahip bir ülkedir, bu nedenle yaz kış çok soğuk olmaz. Genellikle sıcak ve kurak bir ülkedir.
Sahil kıyılarında Caretta Caretta kaplumbağaları ve Chelsea mydas kaplumbağaları bulunur. Kuzey Kıbrıs kumsalları kaplumbağaların yumurtalarını bırakmak için uygun bir kıyıdır.
Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye dışında hiçbir ülkeden direk uçak seferi alamamakta ve üç tane havaalanı sahip olmaktadır. Ercan Uluslararası Havalimanı ile Geçitkale Havaalanı sadece Azerbaycan ile Türkiye tarafından yasal olarak tanınmamaktadır. Havaalanlarının yanında Girne Limanı ve Gazi Mağusa Limanı sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dış dünyaya kapılarını açabilmektedir.
Kıbrıs' a Has Özel Lezzetler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum mutfağı ve Türk mutfağı birbirine benzerlik göstermekte, yöresel yemekler açısından birbiriyle örtüşmektedir. Şeftali kebabı, pilavina, molehiya, keçi peyniri, hellim kızartması, hellimli tatlılar ya da macun çeşitleri Kuzey Kıbrıs Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında bulunmaktadır.
Yavru Vatanın Gezilecek Yerleri
Ülke ekonomisinin büyük bölümünü yerli ve yabancı turistlerin tarafından kazanmaktadır. Akdeniz iklimi özelliğine sahip olması nedeniyle yaz kış tatil için uygun olan bu ülkede doğal güzellik olarak denizin yanında bahar aylarında açmaya başlayan yabani çiçekler, portakal, greyfurt ve limon çiçeklerinin kokuları o tatlı aromalarıyla tatilcilerin içine işlemektedir.
Kıbrıs'ta gezilecek olan yerlerden Lefkoşa semti, Venedik Sütunu, Selimiye Camii, Eski Liman, Yeşil Hat, Girne Kapısı, Bellapais Manastırı, Girne Kalesi, Gazi Mağusa Limanı, Namık Kemal Müzesi, Otello Kalesi, Lala Mustafa Paşa Camii ve Karpaz gezilecek yerler arasında sayılır.
Ülke genellikle plajda yüzmeyi sevenler için tatilin ve eğlenceli doyasıya keyfine varmak isteyenlere birebir uygun bir ülkedir. Her mevsim birçok milletlerden İnsanlar buraya tatil için akın eder ve kültürler böylece kaynaşır.
Kıbrıs'tan Hediyelik Neler Alınır?
Sizler Kıbrıs ziyaretinizden sevdikleriniz içinde küçük ya da büyük hediyelik ürünler almak istiyorsanız Kıbrıs Çarşısı gibi yerlerden ürünler alır, alkol ve tütün mamullerinin her çeşidini bulabilirsiniz.
Tekstil, ayakkabı ve çanta ile kozmetik ve parfüm ürünleri de Kıbrıs'tan alınabilecek eşyalar arasında yer alır.