En Ucuz Hatay Uçak Bileti Burada
Hatay’a gitmek için otobüs bileti ya da tren bileti ararken sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Keşke hızlı bir yöntemi olsa da bir an önce gideceğim yere varsam düşüncesinde misiniz? O zaman hemen sayfamıza gelerek sizleri kısa sürede Hatay’a ulaştıracak olan en uygun Hatay uçak bileti fiyatlarına göz gezdirin. Her bütçeye uygun çözümler sunan sayfamızdan ucuz uçak bileti bulamanın farkını yaşayacağınız gibi zamandan tasarruf etmenin de farkını göreceksiniz.
Uçak bileti ararken sayfa sayfa kaybolmak yerine yüzlerce fiyat içerisinden en uygun olanları sizin ekranınıza getirecek olan sayfamızdan biletinizi almayı unutmayın.
Hatay’ın Bitki Örtüsü ve İklimi
Akdeniz bölgesinde yer almasından dolayı Akdeniz iklimi ile iç içe olan Hatay’da yazları sıcak ve kurak olduğu gibi kışları ise yağışlı ve ılıman bir iklime sahiptir. Hatay ikliminden dolayı zamanla ağaçlık olan bitki örtüsünü değiştirerek makilerle kaplı bir yer haline gelmiştir. Aynı zamanda sadece Akdeniz iklimi ile iç içe olmayan Hatay’da karasal iklimin etkileri de görülebilmektedir.
Hatay’a Ne Zaman Gitmeli?
Hatay gelişmekte olan şehirlerden biri olduğu gibi mandalina bahçeleri ile kaplı bir şehirdir. Bu şehirde Akdeniz Mutfağı günleri düzenlendiği için kişiler Akdeniz mutfağına merak salmışsa temmuz ayında bu şehri ziyaret edebilir. Aynı zamanda ilkbahar ve yaz aylarında tam bir mandalina kokusu duyuracak olan Hatay’a bu mevsimlerde de gidilebilir.
Hatay’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Dünyaya nam salmış Hatay mutfağı çok köklü ve çok lezzetli olan yemekleri ile herkes tarafından bilinir.
Ekşili Antakya kebabı: Hatay’a özgü lezzetlerden biri olan bu yemek kebap sevenler için hazırlanmış harika lezzetlerden biri. Bunun yanı sıra semiz hayvanları ile de ün yapan Hatay’da mutlaka et yemeklerini denemelisiniz.
Tavuklu Kepse Pilavı: Tavuğu bu kadar muhteşem hazırlayan bir şehir daha var mı bilmiyorum. Harika bir pilav ile birlikte önünüze gelecek olan bu pilav ağzınızın sularını akıtacak cinsten.
Hatay Usulü Gözleme: Gözlemeyi çok fazla yerde yemiş olabilirsiniz. Ancak semizotlu bu gözleme size hepsini unutturacak kadar lezzetli.
Ekmek Köftesi: Gerçekten ekmek mi yoksa köfte mi anlamayacağınız bu yemek Hatay’ın en güzellerinden.
Künefe: Hatay hem tatlıyı hem de tuzluyu birleştirerek harika lezzetler sunmaya devam ediyor. Şerbetli tatlılardan olan künefeyi burada yemezseniz diğer yerlerde yediklerinizi künefeden saymayın.
Hatay’a geldiğinizde kısır, mercimekli köfte, Yörük kebabı, lebeniye, patlıcan dolması ve biberli ekmek gibi ürünleri de deneyebilirsiniz.
Hatay’da Gezilecek Yerler
Hatay Arkeoloji Müzesi: Hatay birçok medeniyete şahitlik yapmış olmasından dolayı tarihi açıdan da gelişmiş bir şehir profili çiziyor. Bu müzeye geldiğinizde tarihin izlerini bizzat görebilirsiniz.
Saint Pier Kilisesi: Kilise dünyanın ilk kiliselerinden biri olmasından dolayı çok fazla yabancı turisti çekiyor. Dünyanın ilk Katolik kilisesi olarak biliniyor.
Hatay Uzun Çarşı: Gezmek istediğinizde buraya mutlaka uğramalısınız. Hatay’a özel ürünlerin olduğu bu çarşıda çok fazla hediyelik bulabileceksiniz.
Habibi Neccar Cami: Anadolu’da inşa edilen ilk cami olmasından dolayı ünlü olan bu cami tarih içerisinde yıkılsa da tekrar tekrar inşa edilmiştir.
Asi Nehri: Asi nehri olarak bilinen yerin kıyısında olan Hatay birbirinde güzel manzaralara eşlik ediyor. Yemek kokularının ayyuka çıktığı akşam saatlerinde harika bir görüntü sunan bu nehre kıyıdan bakmalısınız.
Hatay’ın köylerine gittiğinizde de buraya ait olan pek çok yapıyı görebilir ve doğal güzelliklerinden haberdar olabilirsiniz.
Hatay’a Özel Alışveriş Notları
Hatay’a geldiğinizde buradan mandalina almayı unutmayın. Çünkü en taze ve tatlı mandalinalar Hatay’da yetişiyor. Peynirleri ile de ün yapan Hatay’dan çökelek peyniri, ezme peynir gibi ürünler alabilirsiniz. Aynı zamanda biber salçası, susam, çörek otu, kekik gibi ürünlerde alabilirsiniz. Hatay Uzun Çarşı üzerinden sevdiklerinize burada üretilen ürünlerden de alabilirsiniz.
Hatay Havalimanına Nasıl Gidilir?
2008 yılında sivil ulaşıma açılan Hatay Havalimanı iç ve dış hatlarda yolcularına ev sahipliği yapmaktadır. Hatay merkeze 45 km uzaklıkta olan bu havalimanına Antakya’nın uzaklığı ise 25 km olmaktadır.
Hatay havalimanına gidecek olan kişilerin kendilerine ait olan araçları kullanabilecekleri gibi uçuş saatlerine göre ayarlanmış olan havaş otobüslerini de tercih edebilirler. Ayrıca araç kiralama ile de havalimanına gidilebilir.
En Ucuz Kastamonu Uçak Bileti Satın Al
Bir yerden bir yere seyahat ederken paramızın çoğunu uçak biletini yatırmak istemeyiz. Bu nedenle gezi boyunca fazla paramızın yanımızda kalması için en ucuz uçak bileti alma imkânını bizlere sağlayan firmadan edinmek isteriz. Kastamonu'ya yolculuk içinde sizler artık internetten bilet ayırtabilir ve birçok firmanın Kastamonu seferleri için sağlamış olduğu en ideal ücretlendirmeyi takip edebilirsiniz. İstediğiniz gün ve saatte hangi uçak firmasının biletini kaç liraya sizlere sunduğunu görebilmeniz için anında uçak bileti alma imkânına sitemizden erişebilirsiniz. En ucuz Kastamonu uçak bileti fiyatları en net haliyle sistemimizde sizler için hazırlanmıştır. Şimdi siz de en ucuz uçak bileti ile yola çıkma imkânına erişin ve Kastamonu'ya doğru uçak ile lüks içinde seyahat edin.
Kara ulaşımına oranla daha hızlı seyahat gerçekleştirmenizi sağlayan havayolu aynı zamanda konforlu bir yolculuk yapmanızı da sağlıyor. Kastamonu'dan sizler iç ve dış hatlar da bilet alabilir ve sorunsuz bir yolculuk geçirebilirsiniz. En ideal bilet için siz de en ucuz Kastamonu uçak bileti sisteminden biletinizi alın.
Kastamonu'yu Ne Zaman Ziyaret Etmeli?
Kastamonu güzel ülkemizin her şehrinde olduğu gibi yaz aylarında farklı yönleriyle kış aylarında da kayak turizmi ile sizleri cezp edecek harika ve şirin bir şehirdir. Yoğun kar altında olduğumuz şu günlerde sizler de ilk kez farklı bir alanda kayağın zevkine varmak istiyorsanız Kastamonu tam da sizin aradığınız alternatif olabilir. Ilgaz Dağlarından Yurdum Tepe'de Kış sporları ve Turizm Merkezi olarak kurulmuş olan bir merkezde kış turizmi zevkini doruğa tırmandırabilirsiniz.
Kastamonu Tarihi
Kastamonu'nun bilinen tarihi milattan önce dördüncü yüzyılda persler ve daha öncesinde Hitit İmparatorluğu ile başlar. Ancak yakın tarihte Osmanlı Devleti tarafından 1460 yılında Sinop ve Kastamonu şehirleri Candaroğulları beyliğinden alınarak Osmanlı Devleti'ne katılmıştır. Osmanlı Devleti'nin yoğun savaş dönemlerinde Kastamonu Lojistik açıdan destek sağlayan bir şehir olmuştur. Cumhuriyet ile birlikte Atatürk'ün 23 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleştirmiş olduğu şapka ve kıyafet inkılâbı Cumhuriyet döneminde en önemli olaylardan bir tanesi olarak sayılmış ve günümüzde de bu hafta kültür, tarih ve sanat haftası olarak adlandırılmıştır.
Kastamonu'nun Coğrafi Konumu
İstanbul'a yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta olan Kastamonu Ankara'ya 250 kilometre uzaklıktadır. Sinop limanını takip eden İpek yolu güzergâhının kavşak noktasında yer almaktadır. Karadeniz’e uzaklığı 170 kilometredir ve sahil bandı boyunca Kastamonu'nun altı ilçesi denize kıyıdır. Batı Karadeniz bölgesinde bulunur ve çoğunlukla engebeli arazilerden oluşur. Bu güzel ilimizin kuzeyinde Batı Karadeniz Dağları, Karadeniz'e paralel olarak Küre Dağları ve güneyinde Ilgaz Dağları bulunur.
Kastamonu İklimi ve Havası
Kastamonu hem sahile kıyı olan bir şehir olması nedeniyle kıyı kesimlerinde Karadeniz’e özgü bir etki gösterirken iç kesimlerde İç Anadolu'nun karasal iklim özelliğini taşımaktadır. İç kesimlerde yer alan il merkezi yazları sıcak kışları soğuk ve aşırı kar yağışlı geçer. Karadeniz iklimine ve İç Anadolu ikliminin sahip olan bu şehir bitki örtüsü açısından zengin bir şehirdir. Ormanları bulunan bu şehir de tarıma elverişli olmayan çok az miktarda toprak bulunur. Şehrin havası da buna bağlı olarak ormanlarla kaplı olan alanda nemli ve ılık içlere gidildikçe ise kuru ve soğuktur.
Kastamonu'nun Eşsiz Lezzetleri
Türk mutfağı oldukça zengin ve birbirinden ayrı tatlar ile hem gözünüze hem de damağımızda hitap eden bir mutfaktır. Ancak Türk Mutfağı içerisinde yöresel tatlar şehirlerin kendine özgü yemekleri de aklınıza ve damağımızda yerleşir. İşte güzel Kastamonu'nun Kastamonu'ya ait yöresel yemekleri şunlardır;
Başlıca yemek ve tatlı çeşitlerindendir. Sırf bu enfes lezzetler için dahi sizler Kastamonu'yu ziyaret edebilir kuyu kebabını yemek için sabırsızlanabilirsiniz.
Sizler Kastamonu'yu ziyarete geldiğinizde sevdikleriniz içinde çekilmiş helva, siyez bulguru, tosya pirinci, pastırma alabilir, onların da bu mükemmel lezzeti tatmasını sağlayabilirsiniz.
Yemekler dışında güzel bir Kastamonu hatırası için sevdiklerinize ve kendinize çarşaf bağı, ahşap hediyelik eşyalar ve dokuma sanatı ile üretilmiş el emeği hediyelik örtüler alarak hem kendinizin hem de sevdiklerinizin Kastamonu esintisi yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Kastamonu'nun Gezilecek Tarihi ve Doğal Güzellikleri
Birçok tarihi camisi ve külliyeleri bulunan Kastamonu Nasrullah Kadı Külliyesi, İsmail Bey Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Atabeygazi Cami, Akşemsettin Cami, Yılanlı Cami, Mahmutbey Cami ile tarihi güzelliklerini ve ibadethanelerini sizlere sunuyor.
İbadet yerleri ve tarihi alanlarının yanında yayla piknik alanı ve alışveriş merkezi gibi birçok keyifli gezilecek yerleri bulunmaktadır.
Kastamonu Ulaşımı
Kastamonu'ya sizler karayoluyla ulaşabileceğiniz gibi hava yolu ile de kolaylıkla yolculuk edebilirsiniz. Kastamonu havaalanından birçok taksi, dolmuş ve araç kiralayarak gezinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kastamonu havalimanı şehre 10 km mesafede bulunur. Buraya gitmek için havayolu firmalarının servisleri kullanılabilir.