En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!
Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.
Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.
Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.
Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır. Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.
Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.
İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.
Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.
Samsun’un Yöresel Lezzetleri
Samsun Pidesi
Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.
Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
Samsun’da Gezilecek Yerler
Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü, uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.
İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.
Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.
Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.
Samsun’da Alışveriş
Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çarşamba Havalimanı
11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.
Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.
Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.
Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.
Ucuz Karaman Uçak Bileti Bulunur…
En uygun Karaman uçak bileti bulmak istiyorsanız sitemiz üzerinden tüm uçuş seferleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ve Karaman ucuz uçak bileti fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bilgisayarınızdan yapacağınız birkaç tık sonrasında, uçak biletlerinizi alabilirsiniz. Karaman’a uçmanın en kolay yoluna ulaşmak için uçak bileti sitemizi kullanmaya devam edin.
Karaman şehri, tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemizin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Yerli turistleri kendine hayran bırakan, Karaman son zamanlar da ise yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bir şehirdir. Karaman’a gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden uçak biletinizi satın aldıysanız, gezinizi tamamlamadan önce bilmeniz gerekenler var. Karaman geziniz sırasında İncesu mağarasını ve Karaman kalesini mutlaka gezin. Ayrıca sevdiklerinize hediyelik eşyalar götürmeyi istiyorsanız Zeyve Pazarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.
Karaman uçuşları, Konya Havalimanı üzerinden olmaktadır. Havalimanında indikten sonra Karaman şehir merkezine ulaşmak için yaklaşık 130 km yol gitmeniz gerekiyor.
Karaman’ın İklimi ve Bitki Örtüsü
Deniz seviyesinin oldukça yukarısında bulunan Karaman Şehri’nde kışlar soğuk ve yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir. Ova görümündeki bu küçük şehirde, tarım faaliyetleri son yıllarda önem kazanmıştır. Karaman Şehrinin üçtü ikisi dağ ile kaplıdır. Bu dağlık alan içerisinde kalkan Karaman ise sönmüş bir volkanik dağ üzerine kurulmuştur
Karaman’a Ne Zaman Gidilir?
Hava yolu şirketlerinin son yıllarda hazırladığı uçak bileti fiyatlarına göre, Karaman’a gitmenin en hesaplı zamanı mayıs ayıdır. Mayıs ayı biletinizi alamasanız bile şubat, mart aylarında da ekonomik bilet bulmanız mümkündür. Sitemizden, sizin için yaptığımız araştırmalar neticesinde, yurt içi uçuşlarında en uygun uçak bilet fiyatının mayıs ayına 21 gün kala olduğunu söylemek isteriz. Biletinizi daha geç almak istiyorsanız da iki katı fiyat ödemeyi göze almışsınız demektir.
Karaman’ın Meşhur Yemekleri
Karaman şehri, içerisindeki yerleşim birimlerine göre farklı yöresel lezzetler göstermez. Genelde yemek çeşitleri birbirlerine yakındır ama köylerine farklı Türk boylarının yerleşmesi sonucunda yemek çeşitlerinde farklılıklar meydana gelmiştir. Mesela Karaman’ın merkezinde bulunan Tatar ve Çerkez insanların kendilerine has değişik yemekleri vardır.
Yemek çeşitleri, kesim kesim farklılaşsa da Karaman ili içerisinde her yemekte bulunan ve köylerde devamlı tüketilen bulgur pilavı meşhurdur. Düğün, sünnet ve birçok etkinlik içerisinde tüketilen bulgur pilavı, etli ekmek ile sunulur. Kış aylarında yapılan toplantı ve çeşitli eğlencelerde yapılıp iştahla yiyeceğiniz bir başka meşhur yemek ise Ara Başıdır.
Karaman içerisinde yapılıp yenmekte olan diğer yemek çeşitleri ise şu şekildedir; Taze ve kuru fasulye, Tarhana, Dızmana böreği, topalak, kırmana böreği ve sütlü çorbadır.
Karaman’da Gezilecek Yerler
Karaman’ın en önemli gezilecek yeri olan ve şehrin simgesi haline gelmiş olan Karaman kalesinin tarihi, 11.yüz yıla kadar dayanmaktadır. Kalenin yapıldığı tarih, kesin olarak bilinmiyor. Karaman kalesi iç içe surlardan oluşan mükemmel mimari eser olma özelliğini taşıyor. Son onarımının Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapıtlığı bilinmektedir. Karaman şehrinin tarihini anlatan kale, merkezde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahip, şehir merkezinden rahatlıkla Karaman Kalesini ziyaret edebilirsiniz.
Ak Tekke Kent Meydanı
Karaman’ın en işlek caddesinden biri olan Ak Tekke Kent Meydanı, ismet paşa caddesi ve istasyon caddelerini birbirine bağlıyor.
Ak Tekke Camii
İl merkezinde bulunan ve 14. Yüzyıla ait olduğu bilinen Ak tekke Cami, ulaşım açısından rahat bir konumda bulunuyor. Ak Tekke Camii, 1370’li yıllarda Karaman oğullarından Alaaddin Bey yaptırılmıştır. Alaaddin Bey, bu camiyi Mevlana’nın annesi için yaptırdığı söylenmektedir. Ayrıca camii içerisinde Mevlana’nın annesi başta olmak üzeri, Mümine Hatun ve Alaaddin çelebi kabri olmak üzeri 21 adet mezar bulunmaktadır.
Kuğulu park, Çukur Bahçe, Cambaz Gazi Parkı
Kuğulu park ve cambaz gazi parkı, Karaman’ın işlek caddelerinden biri olan İsmet paşa caddesi üzerinde yer almaktadır. Yaz aylarında Karaman’da bulunuyorsanız, akşamları serinlemek için en ferah mekânlardan olan bu parklardan birini tercih edebilirsiniz.
Karaman Müzesi
Merkez’de bulunan Karaman Müzesi, Karamanoğlu beyliğinin hüküm sürdüğü yıllardaki mimari özellikleri yansıtan tek örnektir ve mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.
Karaman Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Konya Havalimanı
Karaman’a yapacağınız uçuşlar Konya Havalimanından yapılmaktadır. Konya üzerinden Karaman’a uçabilirsiniz. 2000 senesinde hava trafiğine açılan Konya Havalimanı, şehir merkezine sadece 11km uzaklıktadır.
Konya Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş: Havaş servisleri ile güvenli ve kaliteli bir şekilde Konya şehir merkezinden Havalimanına veya havalimanından Konya merkezine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca özel araçlarınızla ya da taksilerle de havalimanına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.