Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Iğdır - Samsun Uçak Bileti


En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!

Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.

Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.

Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır.  Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.

Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü

Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.

 İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.

Samsun’a Ne Zaman Gidilir?

Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.

Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.

Samsun’un Yöresel Lezzetleri

Samsun Pidesi

Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.

Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.

Samsun’da Gezilecek Yerler

Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.

İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü,  uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.

Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.

Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.

Samsun’da Alışveriş

Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver

Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Çarşamba Havalimanı

11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.

Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?

Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.

Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.

Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.

 

 

 


Iğdır - Samsun uçak bileti

En Ucuz Iğdır Uçak Bileti Sayfamızda

En uygun Iğdır uçak bileti için saatlerce aranmanıza ve bilet bulmak için vaktinizi harcamanıza gerek yok. Çünkü sizler için her zaman ucuz uçak bileti seferlerini tek sayfada toplayacak olan sayfamızdan istediğiniz şehre bilet bulabilirsiniz. Tek tıkla bağlanacağınız sayfamızdan Türkiye içerisine ve yurt dışına pek çok seferi bulabileceğiniz gibi uzun süren yolculukları da birkaç dakikaya kadar düşürebilirsiniz. Seyahat ederken uzun süren yolculuklardan ve kendinize vakit ayıramamaktan yana sıkıntı yaşıyorsanız mutlaka sayfamıza gelerek en ucuz uçak bileti seferlerinden birini seçebilirsiniz.

Iğdır’ın Bitki Örtüsü ve İklimi

Yer yer Akdeniz iklimi etkileri görülüyor olsa da karasal iklimin daha fazla görüldüğü yerlerden olan Iğdır ovalarda ılıman bir iklim ve iç kesimlerde de karasal iklim şeklinde farklı iklimler barındırmaktadır. Karasal iklimin görüldüğü yerlerde kışlar soğuk ve yağışsız geçerken Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde ise kışlar yağışsız ve ılıman olmaktadır. Yazları ise sıcak ve kurak geçen Iğdır Türkiye’nin en yağışsız bölgelerinden biri olmaktadır.

Iğdır’a Ne Zaman Gitmeli?

Iğdır yaz kış gidilebilecek illerden biri olduğu için genellikle yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Bununla birlikte ya aylarında daha güzel bir havaya sahip olmasından dolayı tatil severler tarafından yaz aylarında da tercih edilebilir.

Iğdır’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Iğdır’a geldiğinizde mutlaka bu şehrin yöresel yemekler yapan yerlerini ziyaret etmelisiniz. Her ne kadar ufak bir şehir olsa da mutfağı dolu dolu bir il olduğu için sizleri de sevindirecek lezzetler barındırıyor.

Taş Köfte: Taş gibi bir köfte yemek istediğinizde tercih edebileceğiniz bu yemek gerçekten sulu ve bir yandan da etle yoğurulmuş harika bir lezzet. Çocuklar bu köfteyi çok seviyor.

Tavuk Şorva: Tavukla yapılan yemekler listesine bir yenisini daha ekleyin. Çünkü farklı bir lezzet vermesi ile birlikte tadı damağınızda kalacak olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Tandır Şiş: kemiksiz etlerle yapılan bu yemek gerçekten ete doymak isteyenlerin yiyebileceği  harika lezzetlerden biri. Özellikle Iğdır’da denenmesi daha iyi olacaktır.

İşkembe Kavurma: İşkembeyi bile kavuran Iğdırlılardan harika bir lezzet daha. Bu yemeği işkembe olarak değil farklı bir kavurma olarak denemelisiniz. Ayrıca Iğdır mutfağında yer alan diğer lezzetleri de mutlaka denemelisiniz.

Iğdır’da Gezilecek Yerler

Ağrı Dağı: Iğdır ile Ağrı arasında kalan Ağrı Dağı’na Iğdır’dan daha kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir. Doğaseverlerin daha sık bir şekilde ziyaret ettiği Ağrı dağı efsaneleri ile birlikte dinlenebilir.

Harmandöven Kervansarayı: Selçuklular döneminden kalma olan bu kervansaray tarihi dokusunun yanında eski ipek yolu üzerinde olmasından dolayı da ticaretin önemli merkezlerinden biri olmuştur.

Koçbaşı Mezarlar: Karakoyunlular döneminde kalma olan bu mezarlar Iğdır’da bulunan hemen hemen bütün mezarların yakınında yöresinde bulunur.

Aras Nehri: Manzarasıyla sizleri etkileyecek nehirlerden biri olan Aras Nehri kıyısında yer alan konaklama tesislerinden birini seçerek hem konaklayabilir hem de bir yudum çayınızı içebilirsiniz.

Tuz Mağaraları: Iğdır’a geldiğinizde sağlık dağıtan mekanlardan olan Tuz Mağaralarına giderek buraları gezebilir ve solunumun ne kadar kolay olduğunu fark edebilirsiniz.

Iğdır’a gittiğinizde karşınıza pek çok kale de çıkacaktır. Bunlardan sadece birkaçına girseniz bile çok etkileneceğinize eminim. Ayrıca Asmaköyü Camisi, Kul Yusuf Kümbeti, Aralık Hacı İbrahim Kümbeti gibi tarihi yerleri de gezebilirsiniz. Karakale hanı, Ortaköy hamamı, Elli Küçe Çayı Köprüsü gibi tarihten kalma mekanları da ziyaret edebilirsiniz.

Iğdır’a Özel Alışveriş Notları

Iğdır’a gittiğinizde mutlaka kendinize bir kese kayısı alın. Malatya kayısıları kadar güzel olan bu kayısıları sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz. Kaya tuzu lambası adı verilen farklı bir lamba da almak isterseniz mutlaka Iğdır çarşılarını gezmelisiniz. Zerdeçal gibi ürünleri de alabileceğiniz Iğdır’dan gözünüze takılan hediyelik ürünlerden de alarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Iğdır Havalimanına Nasıl Gidilir?

Küllük Köyü yakınlarında olan ve 2012 yılından beri hizmet veren Iğdır havalimanı iç hatlarda hizmet vermektedir. Şehir merkezine 16 km uzaklıkta olan bu havalimanı Türkiye’nin en doğusunda yer almaktadır. İstanbul ve Ankara’ya uçuşlar yapılmaktadır.

Iğdır havalimanına gitmek istiyorsanız özel araçlarınızla ya da taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bazı uçak firmalarının verdiği servis hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: