Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Erzurum - Karaman Uçak Bileti


Ucuz Karaman Uçak Bileti Bulunur…

En uygun Karaman uçak bileti bulmak istiyorsanız sitemiz üzerinden tüm uçuş seferleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ve Karaman ucuz uçak bileti fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bilgisayarınızdan yapacağınız birkaç tık sonrasında, uçak biletlerinizi alabilirsiniz. Karaman’a uçmanın en kolay yoluna ulaşmak için uçak bileti sitemizi kullanmaya devam edin.

Karaman şehri, tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemizin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Yerli turistleri kendine hayran bırakan, Karaman son zamanlar da ise yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bir şehirdir. Karaman’a gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden uçak biletinizi satın aldıysanız, gezinizi tamamlamadan önce bilmeniz gerekenler var. Karaman geziniz sırasında İncesu mağarasını ve Karaman kalesini mutlaka gezin. Ayrıca sevdiklerinize hediyelik eşyalar götürmeyi istiyorsanız Zeyve Pazarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Karaman uçuşları, Konya Havalimanı üzerinden olmaktadır. Havalimanında indikten sonra Karaman şehir merkezine ulaşmak için yaklaşık 130 km yol gitmeniz gerekiyor.

Karaman’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Deniz seviyesinin oldukça yukarısında bulunan Karaman Şehri’nde kışlar soğuk ve yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir. Ova görümündeki bu küçük şehirde, tarım faaliyetleri son yıllarda önem kazanmıştır. Karaman Şehrinin üçtü ikisi dağ ile kaplıdır. Bu dağlık alan içerisinde kalkan Karaman ise sönmüş bir volkanik dağ üzerine kurulmuştur

Karaman’a Ne Zaman Gidilir?

Hava yolu şirketlerinin son yıllarda hazırladığı uçak bileti fiyatlarına göre, Karaman’a gitmenin en hesaplı zamanı mayıs ayıdır. Mayıs ayı biletinizi alamasanız bile şubat, mart aylarında da ekonomik bilet bulmanız mümkündür. Sitemizden, sizin için yaptığımız araştırmalar neticesinde, yurt içi uçuşlarında en uygun uçak bilet fiyatının mayıs ayına 21 gün kala olduğunu söylemek isteriz. Biletinizi daha geç almak istiyorsanız da iki katı fiyat ödemeyi göze almışsınız demektir.

Karaman’ın Meşhur Yemekleri

Karaman şehri, içerisindeki yerleşim birimlerine göre farklı yöresel lezzetler göstermez. Genelde yemek çeşitleri birbirlerine yakındır ama köylerine farklı Türk boylarının yerleşmesi sonucunda yemek çeşitlerinde farklılıklar meydana gelmiştir. Mesela Karaman’ın merkezinde bulunan Tatar ve Çerkez insanların kendilerine has değişik yemekleri vardır.

Yemek çeşitleri, kesim kesim farklılaşsa da Karaman ili içerisinde her yemekte bulunan ve köylerde devamlı tüketilen bulgur pilavı meşhurdur. Düğün, sünnet ve birçok etkinlik içerisinde tüketilen bulgur pilavı, etli ekmek ile sunulur. Kış aylarında yapılan toplantı ve çeşitli eğlencelerde yapılıp iştahla yiyeceğiniz bir başka meşhur yemek ise Ara Başıdır.

Karaman içerisinde yapılıp yenmekte olan diğer yemek çeşitleri ise şu şekildedir; Taze ve kuru fasulye, Tarhana, Dızmana böreği, topalak, kırmana böreği ve sütlü çorbadır.

Karaman’da Gezilecek Yerler

Karaman’ın en önemli gezilecek yeri olan ve şehrin simgesi haline gelmiş olan Karaman kalesinin tarihi, 11.yüz yıla kadar dayanmaktadır. Kalenin yapıldığı tarih, kesin olarak bilinmiyor. Karaman kalesi iç içe surlardan oluşan mükemmel mimari eser olma özelliğini taşıyor. Son onarımının Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapıtlığı bilinmektedir. Karaman şehrinin tarihini anlatan kale, merkezde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahip, şehir merkezinden rahatlıkla Karaman Kalesini ziyaret edebilirsiniz.

Ak Tekke Kent Meydanı

Karaman’ın en işlek caddesinden biri olan Ak Tekke Kent Meydanı, ismet paşa caddesi ve istasyon caddelerini birbirine bağlıyor.

Ak Tekke Camii

İl merkezinde bulunan ve 14. Yüzyıla ait olduğu bilinen Ak tekke Cami, ulaşım açısından rahat bir konumda bulunuyor. Ak Tekke Camii, 1370’li yıllarda Karaman oğullarından Alaaddin Bey yaptırılmıştır. Alaaddin Bey, bu camiyi Mevlana’nın annesi için yaptırdığı söylenmektedir. Ayrıca camii içerisinde Mevlana’nın annesi başta olmak üzeri, Mümine Hatun ve Alaaddin çelebi kabri olmak üzeri 21 adet mezar bulunmaktadır.

Kuğulu park, Çukur Bahçe, Cambaz Gazi Parkı

Kuğulu park ve cambaz gazi parkı, Karaman’ın işlek caddelerinden biri olan İsmet paşa caddesi üzerinde yer almaktadır. Yaz aylarında Karaman’da bulunuyorsanız, akşamları serinlemek için en ferah mekânlardan olan bu parklardan birini tercih edebilirsiniz.

Karaman Müzesi

Merkez’de bulunan Karaman Müzesi, Karamanoğlu beyliğinin hüküm sürdüğü yıllardaki mimari özellikleri yansıtan tek örnektir ve mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.

Karaman Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Konya Havalimanı

Karaman’a yapacağınız uçuşlar Konya Havalimanından yapılmaktadır. Konya üzerinden Karaman’a uçabilirsiniz. 2000 senesinde hava trafiğine açılan Konya Havalimanı, şehir merkezine sadece 11km uzaklıktadır.

Konya Havalimanına Nasıl Giderim?

Havaş: Havaş servisleri ile güvenli ve kaliteli bir şekilde Konya şehir merkezinden Havalimanına veya havalimanından Konya merkezine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca özel araçlarınızla ya da taksilerle de havalimanına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.

 

 


Erzurum - Karaman uçak bileti

Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya

Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.

Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.

Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?

Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.

Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.

Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.

Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.

Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.

Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.

Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.

Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.

Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.

Erzurum’a Özel Alışveriş Notları

Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.

Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?

1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.

Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: