En Ucuz Karabük Uçak Bileti Burada!
En uygun Karabük uçak bileti satın almak istiyorsanız acele etmenizde fayda var. Tüm Karabük uçak seferlerini sitemiz üzerinden kıyaslayabilir ve sizin için en uygun ucuz uçak bileti fiyatlarına bakabilirsiniz. Sitemiz üzerinden alacağınız uçak bileti sayesinde güvenle Karabük’e uçabilir ve bütçenizi sarsmadan tatil yapabilirsiniz.
Tarihi Safranbolu evlerinin arasında gezerken, Karadeniz bölgesinin havasını ciğerlerinize çekebilirsiniz. Ayrıca Karabük Türkiye’nin 4. Büyük mağaralarından olan Bulak mağarasına ev sahipliği yapıyor. Uçakla Karabük’ü ziyaret etmeye karar verdiyseniz ve güvenli bir şekilde sitemiz üzerinden biletinizi aldıysanız, Karabük il sınırları içerisinde havalimanı olmadığını bilmenizi isteriz. Karabük uçuşları için Ankara Esenboğa Havalimanını tercih etmeniz gerekir.
Karabük İklimi ve Bitki Örtüsü
Batı Karadeniz’de bulunması sebebiyle kısmen Karadeniz bölgesinde bulunan Karabük, kıyıdan uzak kaldığı için nemli ve yağışlı Karadeniz iklimini pek görmez. Karasal iklim bu bölgede daha yaygındır, Karabük’ün yıllık ortalama sıcaklığı ise 13.20-14 C arasındadır.
Karabük’e Ne Zaman Gidilir?
Karabük’e gitmek istiyorsanız karlı kış günleri yerine sıcak yaz günlerini ve ilkbahar mevsimini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Karabük’ü ziyaret edecekseniz, en ucuz uçak biletini almak için mayıs ayını, şubat ve mart aylarını beklemeniz gerekiyor. En ucuz uçak bileti ise Mayıs ayında almalısınız. En uygun uçak biletini satın almak için Mayıs ayına 21 gün kala biletinizi almanız tavsiye edilir.
Karabük’te Gezilecek Yerler
Birçok medeniyeti topraklarında, karşılamış olan Karabük’te kültürel bir geziye çıkabilirsiniz. Yeni bir şehir keşfetmek isteyen ve tarihi merak eden birçok kişi için gezilecek en ideal yerdir. Karadeniz’in kültür mirası olan Karabük’te attığınız her adım sizi farklı bir zamana götürecek.
Tüm ilçeleriyle bizi, doğası ve tarihiyle büyüleyecek olan Karabük’te gezilecek ve görülecek çok yer var. Karabük’ü ziyaret ediyor ya da şuanda oradaysanız. Nerelere gidilir ve ne yapılır sorularına cevap bulacaksınız. Size Karabük’te gezmeniz için önerebileceğimiz yerler ve tarihi mekânlar arasında; Kanyonlar, Tarihi yapılar, mağaralar, ormanlar ve köyler var.
Karabük’te Gezilecek Tarihi Yapılar
Tarihte Karabük’te yaşamış olan birçok medeniyetin, bıraktığı eserler, özenle koruma altına alınmış ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ayakta durmuştur. Karabük’te ilk gezeceğiniz tarihi mekân 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Sipanoğlu Konağıdır, konak 3 katlı bir yapıya sahip olmasıyla beraber eski Safranbolu mimarisinin özelliklerini de taşıyor. Safranbolu’da yer alan diğer gezilecek yer ise Mümtazlar Gezi Evidir. Günümüzde müze olarak kullanılan bu tarihi yapıyı mutlaka görmek isteyeceksiniz.
Yenice Ormanları
15 yürüyüş ve 7 bisiklet yoluyla yenice ormanları, Karabük’ün ciğerlerini bizlere açıyor. Ayrıca yenice ormanları şehrin en güzel alanları arasında yer almaktadır. Orman içinde birçok şelale ve çiçek türü attığınız ilk adımdan itibaren sizleri karşılayacak.
Bulak mağarası
Karabük, Türkiye’nin en önemli mağara oluşumlarından birine ev sahipliği yapıyor. Bulak mağarası, yaz ve bahar aylarında yüzlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor. 3 katlı oluşuma sahip olan mağaranın en alt kısmında bir dere yer alıyor. Karabük’e gideceksiniz bu doğa harikasını görmenizi tavsiye ederiz.
Karabük’ün Zengin Mutfağı
Karabük’ün mutfağı hakkında yapılan araştırmalar sonucunda Karabük mutfağının, 100’den fazla yöresel yemek çeşidine sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalar, Karabük mutfağının zenginliğini net olarak ortaya koymaktadır. Karadeniz bölgesinde bulunması nedeniyle de bazı yemek çeşitlerinde bu bölgenin özelliklerini yansıtmaktadır. Bu yemeklerin bazıları şu şekildedir; Gözleme, kara mancar, kuyu kebabı, yaprak dolması ve yayım yani ev makarnasıdır.
Karabük’te özellikle son bahar mevsiminde bulunan kanlıca ve diğer mantarlar ile yapılan yemek ve börekler yöre mutfağının lezzetini her geçen gün sizlere sunacak. Karabük’e gittiğinizde, her istediğiniz vakitte taze satılan helvaları alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli lokum çeşitlerinden satın alabilir, ağzınızı tatlandırırken sevdiklerinizde sevindirebilirsiniz.
Karabük Yemekleri: Çok zengin yöresel sofrasıyla, sizlere yaptığınız gezi boyunca eşlik edecek olan Karabük yemeklerinden en bilinenleri şunlardır; Uzun fasulye, kuyuda pişirilmiş et yemekleri ve höşmerim.
Höşmerim
Un ve yumurta ikilisinin bir arada harmanlanarak, ufak toplar haline getirilmesiyle pembeleşene kadar kısık ateşte yağda kavrulur. Ocaktan alınmasına yakın bir zamanda içine ceviz katılarak, kavrulmasının ardından üstüne şerbet dökülerek servis edilir.
Karabük Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezine 28km kadar küçük bir mesafede olan Esenboğa Havalimanı ile Karabük’e seyahat edebilirsiniz. 1955 senesinde kurulmuş olan havalimanı, ülkemizin aşırı yoğun ve direk uçuş yapabilen havalimanlarındandır. İç ve dış hat uçuşları ile her gün binlerce kişiye hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanına Nasıl Giderim?
Belko Air: BelkoAir, Havalimanı yoğunluğu nedeniyle, Ankara belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşım servisidir.
Toplu Taşıma: Ankara Büyük şehir belediyesinde, toplu taşıma araçlarını kullanarak havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına hızlı bir şekilde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminalinde bulunan 442 numaralı toplu taşıma araçlarına binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya
Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.
Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.
Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.
Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?
Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.
Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.
Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.
Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.
Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.
Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.
Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.
Erzurum’da Gezilecek Yerler
Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.
Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.
Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.
Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.
Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.
Erzurum’a Özel Alışveriş Notları
Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.
Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?
1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.
Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.