En Ucuz Şanlıurfa Uçak Bileti Burada
Mutfak kültürü ve doğal güzellikler denildiği zaman akıllara hangi ilimiz geliyor? Elbette bu sorunun cevabı Şanlıurfa! Balıklı Göl, Urfa Kalesi ve Bazda Mağaraları vb. gibi birden fazla doğal güzelliği bulunan Şanlıurfa iline hiç daha önce uçak ile gittiniz mi? Eğer bu sorunun cevabı hayır ise kesinlikle gitmelisiniz. Uçak ile seyahat yaptığınız zaman hızlı, güvenilir ve vücut enerjinizi kaybetmeden ulaştığınızı hatırlatmak isterim. Bunun yanı sıra birçok kişi uçak yolculuğu yanı sıra uçak bileti fiyatlarından çekindiği hiç araştırma bile yapmıyor. Peki havayolu firmalarının artık kampanya dönemleri yaptığını biliyor musunuz? Havayolu firmaları artık arttığı için rekabet oluştu. Uçak seyahati yapmak isteyen müşteriler artık bu sayede ucuz uçak bileti bulabiliyor.
Kampanya dönemlerinde sizler de en ucuz Şanlıurfa uçak bileti sahibi olabilirsiniz. Bu sayede sizlerde Şanlıurfa iline uçak ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçak ile ulaşımınızı sağladığınız zaman kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Otobüs ve özel araba yerine artık uçak seferlerini tercih ediyoruz.
Şanlıurfa'ya Ne Zaman Gidilir?
Urfa'nın tadını çıkartacağınız en iyi dönem ilkbahar olmaktadır. Bunun yanı sıra Şanlıurfa'nın sıcağını düşündüğünüz sırada Nemrut Dağını görmek istemenize rağmen ikisi arasında en uyumlu ay seçimini ise Nisan sonları ile Mayıs'ın ilk haftaları kullanmalısınız. Mayıs'ın ilk haftasını tercih ettiğiniz zaman uçak bileti konusunda daha ekonomik davranmış olacaksınız. Uçak biletinizi 21 gün önceden aldığınız zaman gezi planınızı daha ekonomik bir şekilde planlamış olacaksınız.
Şanlıurfa Nerede
Türkiye'de bulunan Şanlıurfa ili Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Çevresinde ise komşu illeri doğuda Mardin, batı tarafında Gaziantep, kuzeyinde Adıyaman ve kuzeybatıda Diyarbakır illeri bulunmaktadır. Güneyinde ise Suriye sınırı bulunmaktadır.
Şanlıurfa Tarihi
Şehrin eski isimleri ile başlamak istiyorum. Şanlıurfa'nın eskiden Ur, Urhoy, Urhei, Ar-Ruha, Reha ve Edessa gibi farklı isimleri vardı. Günümüzde ki ismi ise Şanlıurfa halk dilinde ise Urfa olarak biliniyor. Farklı farklı kökenlerin bulunduğu bu ilimizin 13 ilçesi bulunmaktadır. Kent tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Dünya'nın en eski mabetinin bulunması yanı sıra İbrahim peygamberin doğum yeri olarak kabul edilir. Şanlıurfa ilimiz her ilerleyen günde gelişmeye ve nüfusu artmaya devam ediyor. Türkiye'nin en kalabalık dokuzuncu ili olduğunu unutmayalım.
Şanlıurfa İklimi ve Bitki Örtüsü
Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Şanlıurfa ilimizde kara iklimi hakimdir. Yaz ayları uzun ve aşırı sıcak geçmesi ile birlikte kışları ise serin geçmektedir. Şanlıurfa'nın en sıcak geçirdiği ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayında kesinlikle Şanlıurfa'ya rotalarınızı çevirmeyin. Kurak iklimi nedeni ile Şanlıurfa'da bitki örtüsü step olmaktadır. Sıcak olduğu için ormanlık alan bakımında oldukça zayıftır. Yağışlar ise son zamanlar da Şanlıurfa ili için artış göstermeye başlamıştır.
Şanlıurfa Yöresel Lezzetleri
Şanlıurfa'ya gitmeden önce göz gezdirilmesi gereken en önemli paragraflardan birisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden kesinlikle not almanızı öneriyorum.
Şanlıurfa'da Gezilecek Yerler
Şanlıurfa Hediyelik Eşya
Urfa'ya gittiğiniz zaman eşinize, dostunuza ve sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Deri ceket, taş süslemeleri, isot reçeli, bakır eşyalar, kurut, nar pekmezi, kürk, Urfa akıtması ve acı kahve alabilirsiniz. Şanlıurfa'da bahsettiğim hediyelik eşyaları ise Kazaz ve Sipahi pazarlarında uygun fiyat ile bulabilirsiniz.
Şanlıurfa Havalimanı
Şanlıurfa ilinde bir adet havalimanı bulunmaktadır. Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan bu havalimanı 17 Haziran 2007'de hizmete açılmıştır. Şanlıurfa GAP Havalimanı apron kapasitesi 8 uçak olmaktadır. Hem yurt içi hem de yurt dışı seferleri vardır.
Şanlıurfa GAP Havalimanına Nasıl Ulaşabilirim?
Şanlıurfa GAP Havalimanına farklı ulaşım yolları bulunmaktadır. Taksi, özel araç kiralama ve Havaş seferleri ile ulaşabilirsiniz. Havaş seferleri için ise Havaş'ın resmi sitesinden bilgi alabilirsiniz. Havalimanı şehre yaklaşık 35 kilometre uzaklıktadır. Şehre olan uzaklığı nedeniyle birçok kişi havalimanı konusunda şikâyetçidir. Ancak ulaşım konusunda çeşitli kolaylıklar sağlandığı için Şanlıurfa havalimanına gidişlerde bir sorun yaşanmamaktadır.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Al
Onlarca Anadolu uygarlığına ev sahipliği yapan Elazığ gerek tarihi özellikleri ile gerekse doğal güzellikleri ile yurt içi turizminde kesinlikle gezilip görülmesi gereken şehirlerden olmaktadır. Gaggoşlar diyarı Elazığ sıcak insanları yöresel lezzetleri ve asırlardır değişik medeniyetlere yaptığı ev sahipliği ile son derece önemli bir turizm merkezi olmaktadır.
Elazığ ulaşımı artık çok kolay ve en uygun haliyle yapılmaktadır. Yurt içinde havayolu ulaşımı artık hem ekonomi açısından hem de zaman açısından oldukça avantaj sağlamaktadır. Uçak biletlerinin bir de internet üzerinden alınması bilet fiyatlarındaki avantajları ikiye katlıyor. Elazığ ucuz uçak bileti sadece internet üzerinden alınabilmektedir.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
Tüm havayolu şirketlerine ait olan ucuz uçak biletleri alınabilir veya rezerve ettirilebilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen uçak bileti satışlarının avantajlı olmasının başında işletme giderlerinin olmayışıdır. Bilet satış yazıhaneleri normalde işletme masrafı, dükkan kirası, eleman ücreti ve bilet masrafı gibi giderleri de bilet fiyatlarına yansıtmaktadır.
Fakat internet üzerinden satışa çıkartılan uçak biletlerinde bu tarz bir fiyat arttırma politikası görülmez. Dakikalar içinde Elazığ uçak biletini en uygun fiyat avantajları ile alabilir ve oldukça da doğru bir işlem gerçekleştirmiş olursunuz. Uygun fiyatlı Elazığ uçak bileti için geçmeniz gereken üç basit adım bulunmaktadır. Bu adımlar ise sırasıyla şu şekilde olacaktır.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Satan Siteler
Oldukça basit yollar ile alınacak olan Elazığ ucuz uçak biletleri oldukça uygun rakamlara gelecektir. Bu bilet satış sistemi üzerinde ayrıca seçtiğiniz biletleri rezerve edebilirsiniz. Rezerve edilen biletlerin bilet saatinden 48 saat önce alınması gerekmektedir. Ayrıca internet sitesi üzerinden tüm uçuş bilgilerini, uçak hizmetlerini ve bagaj hakkı bilgisini de kolayca öğrenebilirsiniz. Biletinizi aldığınıza göre şimdi Elazığ hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Elazığ Tarihi
Milattan önce 2000’li yıllarda Harput’ta Hurriler görülmüştür. Daha sonradan bu bölge Hititlerin egemenliğine girmiştir. Hititlerden sonra ise bu bölgeye Urartular yerleşmiştir. Yani Elazığ 4000 bin yıllık bir şehirdir.
Elazığ Gezilecek Yerler
Harput; Asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yapan Harput’ta 22 mahalle, 9 kilise, 8 camii, 11 mescidi, 5 hamam,16 çeşme ve 17 tane de çarşı bulunmaktadır. Ayrıca kentte Alman, Fransız ve Amerikan hastaneleri ve okulları da bulunmaktadır.
Harput Kalesi; ovaya hakim bir noktada kurulan ve Harput’un güneydoğusunda yer alan kalenin ön yüzü yaklaşık 75 – 80 metre, güneyi 150 metre, yanları ise 400 metre olmaktadır. kalenin yüksekliği her bölgesinde farklılaşmaktadır.
Ulu Camii; Anadolu toprakları üzerindeki en eski ve en önemli yapılardan olan Elazığ Ulu Camii Artuklu hükümdarı Fahreddin Karaaslan tarafından 1156 – 1157 yılları arasında yaptırılmıştır. Ulu Camii dikdörtgen bir yapıda ve dışa kapalı bir görünümdedir. Minaresi eğridir ve tuğlaları sadece süsleme için kullanılmıştır. Caminin minberi Türk ahşap sanatında şaheser olarak görülmektedir. Kemerler ile birbirine bağlanan iç duvarları ve hayranlık uyandıran ihtişamı ile Ulu Camii ibadete açıktır.
Saray Hatun Camisi, külliye olarak inşa edilmiştir fakat günümüzde sadece camisi kalmıştır. Akkoyunlu devleti zamanında yapılmıştır. Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’ın annesi Sara Hatun tarafından yaptırılmıştır. 1465 yılında yapılan cami 1843 yılında restore edilmiş ve bugünkü halini almıştır.
Kurşunlu Cami; 1738 – 1739 yılları arasında yaptırılan eski hükümet konağının batısındaki Kurşunlu Cami Osmanlı döneminin en güze cami mimarisi örneklerindendir.
Rap Baba Türbe ve Mescidi; 678 yılında Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında Yusuf Bin Arap Şah Bin Şaban tarafından inşa edilmiştir.
Fetih Ahmet Baba Türbesi; Kaya üzerine oyularak yapılan bu türbe Harput’a 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türbenin yanında ayrıca mescit de bulunmaktadır. Türbenin çevresindeki bahçeler ise mesire alanları olarak kullanılmaktadır. Turistler tarafından oldukça ilgi gören bu türbede adaklar da kesilir.
Mansur Baba Türbesi; Artuklulular tarafından yapılan sekizgen planlı bu türbe kesme taştan yapılmıştır. İki katlı anıtsal bir yapı olarak yapılan Mansur Baba türbesi üst örtü sistemi sonradan eklenmiştir. Türbenin içinde Mansur babaya, zevcesine ve oğlu ile kızına ait olan dört sandık vardır.
Harput müzesi; yöresel el sanatları ve etnografya müzesinin bulunduğu Harput müzesi eski belediye binasının karşısında yer almaktadır. Müzede oldukça zengin tarihi kalıntılar mevcuttur. Birçok yapıya ait kitabeler de müzede sergilenmektedir.
Belek Gazi Anıtı, Çubuk Bey Anıtı, Harput Dabakhane Suyu, Buzluk Mağarası, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, İzzet Paşa Camisi, Harput Arkeoloji Müzesi, Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi mekanları da kesinlikle gezilip görülmesi gereken alanlara girmelidir.
Elazığ’da Ne Yenir Ne İçilir?
Elazığ mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı kültürlere has olan 150 farklı çeşitte yemek yapılmaktadır. oldukça fazla sayıda yemek çeşidi bulunan şehirde ayrıca kuşluk öğünleri ve yatsı öğünleri için farklı yiyecekler de tüketmektedirler.
Öküz Gözü Üzümü ve Buzbağ Şarabı Doğu Anadolu bölgeleri içerisinde en fazla üzümün yetiştirildiği ve en fazla şarabın yapıldığı bölgelerden olan Elazığ’da birçok farklı türde üzüm yetiştirilmektedir. Fakat bölge insanın en fazkla tercih ettiği üzüm Öküz Gözü üzümü olmaktadır. Bu üzüm türünden en leziz içime sahip olan Buzbağı şarapları elde edilmektedir. Buzbağ şarap hem ülke içinde hem de Avrupa’da oldukça fazla tercih edilen şaraplardan olmaktadır. uzun yıllardır bir marka değeri olan Buzbağ şarabın en kalitelisi sadece Elazığ’da bulunmaktadır.
Çedene Kahvesi; Elazığ bölgesinde yetişen bir ağaçtan toplanan Çedene kahvesi ağacına menengiç veya çitlembik ağacı denir. Çitlembik ağaçları Doğu Anadolu bölgesinde ve Akdeniz bölgesinin dağlık kısımlarında ekimi yapılmadan yetişir. Sakız yapraklı bir ağaç olan çitlembik ağacı koyu yeşil ve çok küçük meyveler veriri. Ağacın meyvesi ham iken kırmızı renktedir. Meyve olgunlaştıkça rengi de yeşile dönmektedir. Yağlı ve kokulu bir meyve olan Çedene yağsız bir şekilde kavrulur ve yenir.