Ucuz Kütahya Uçak Bileti Satın Al
Kütahya tarihi ve doğal güzellikleri ile sizleri sarıp sarmalayacak ve yaptığınız ziyaretten memnun kalmanızı sağlayacak bir şehirdir. Bu şehre gidebilmek için en ucuz uçak bileti satın alarak hem sorunsuz hem yorulmadan hem de en ideal fiyata gidebilmek istiyorsanız sorgulama sayfamızdan istediğiniz gün ve saatte ki en uygun hizmet veren uçağı seçebilirsiniz. Ucuz Kütahya uçak bileti sorgulama sistemimiz sizlerin en uygun uçak bileti satın alabilmenizi sağlarken yolculuğunuzun konfor içinde geçmesine de katkı sağlamış oluyor. Karayoluyla uzun sürecek bu yolculuğunuz uygun uçak biletiniz sayesinde hem rahat hem de hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.
Kütahya'da bulunan Zafer Havaalanı iç ve dış hatlarda sizlere hizmet veren bir hava alanıdır. Kütahya'dan diğer şehirlere ya da yurt dışına yolculuk yapacaklar içinde gayet uygun bir yolculuk sağlıyor. Kütahya merkezinden taksi, havaş ve belediye otobüsleri ile bu havalimanına ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca aracınız varsa havalimanına da gidebilirsiniz.
Kütahya'ya Ne Zaman Gitmeli?
İç Anadolu ikliminin özelliklerini gösteren Kütahya'da sıcaklıklar genellikle kış aylarında oldukça düşüktür. Ancak kaplıcayı sevenler ve müze gezmek isteyenler için Kütahya yaz kış ayrı güzel bir şehirdir. Kış aylarında çinileri ve tarihi yerleri görebilir, yöresel lezzetlerin adreslerini bulma imkânına sahip olabilirken yaz aylarında da kaplıcaları, piknik yerleri, doğayla iç içe tarihi yapılarını sizlere cıvıl cıvıl kuşlar ve mis gibi bir hava ile sunuyor.
Kütahya'nın Coğrafi Özellikleri
Kütahya Acem Dağı eteklerinde bulunan Kütahya ovasının güneyinde kurulmuş bir şehirdir. Büyük bir kolu olan porsuk çayı Kütahya'dan geçer. Şehirleşme genellikle dağ tepelerine doğru oluşurken günümüzde nüfusun kalabalıklaşması ile ovalara doğru yayılma olmuştur. Ege Bölgesi'nde bulunan Kütahya şehri batıda Bursa ve Balıkesir'e güneybatıda Ege Bölgesi'ne güneybatıda Afyon'a, Konya'ya ve Akdeniz'e kuzeydoğuda Eskişehir ve Bilecik'e komşu olarak görülür.
Kütahya iklimi İç Anadolu'nun iklimi olan karasal iklimin özelliklerini taşır. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında bölge bolca yağış alır. Yaz ayları ise kurak geçer.
Kütahya Lezzetleri
Kütahya'da beslenme genellikle ayaküstü tarzı değil ev ürünlerine dayanmaktadır. Şehirde 1960’lı yıllarda aşçı evi olarak lokantalar kent yaşamına girmiştir. Genellikle yörede buğday ürünleri ve süt ile süt ürünleri beslenmenin temelini oluşturur. Bulgur, erişte, tarhana bu yörede çok kullanılan ve üretilen besin maddeleridir. Buna bağlı olarak bölgenin yöresel yemeklerinde de en çok bu ürünlerden kullanılmaktadır ve kuru havadan dolayı kurutulmuş sebzeler de şehirde bolca tüketilir.
En ünlü yemekler; cimcik, kıymalı sini mantısı, gözleme, dolamber böreği, hamur dolması, namaz lokması, ıspanaklı şibit, lokum, tahinli çörek, şibitli tavuk tiridi, sarma başlıca ara sıcak ve yemek çeşitlerindendir.
Sıkıcık çorbası, miyane çorbası, ovmac çorbası, yoğurt çevirme çorbası, tutmaç çorbası yöreye has çorbalardandır.
Güveç, Kütahya usulü kavurma, Küpte et, güllaç, ev baklavası, yufka tatlısı, çekme helva, su muhallebisi, yufka tatlısı, höşmerim, un helvası, perdeli pilav, mercimekli pilav, pilavlı tas kebabı, şerbet, dövmeç gibi muhteşem tatlara sahiptir.
Sizler Kütahya ziyaretinizde kışın kullanabileceğiniz tarhana, erişte, çorbalar için kullanılan mantı türlerinden stoklayabilir, sevdikleriniz içinde bu ürünlerden hediyelik olarak satın alabilirsiniz.
Kütahya'da Neler Yapılır?
Kütahya Kaplıcaları ile ünlü bir yerdir ve bu ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçisi ve şifa bulmak için gelenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır ve burada yoğunluk her zaman vardır.
Piknik alanları doğal güzellikleri ile insanı cezbeden bu şehirde sizler bol yeşillikli ve doğal güzelliklerle bezenmiş olan alanlarda piknik yapabilir, harika vakit geçirebilirsiniz. Porsuk Barajı çevresinde Gölcük Yaylası'nda ve Çamlıca mesire yerinde kuş sesleri eşliğinde ruhunuzu ve beyninizi dinlendirebilirsiniz.
Sportif aktivitelere katılabilirsiniz; motor ve bisiklet turları düzenlenerek şehirde sizler sportif faaliyetlerde bulunabilirsiniz.
Türk Konakları ile ünlü olan Germiyan Caddesi'nde 150 yıllık tarihe yakından bakabilir ve burada Antik Kenti gezebilirsiniz.
Şifalı Pınarları’nın o eşsiz sularından tadarak gezi yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Çinili cami’yi gezerek Kütahya'nın meşhur el sanatlarından biri olan Çininin muhteşem görünümü ile büyülenebilirsiniz.
Tabii ki Kütahya’ya gitmişken Kütahya çini ve porselenlerinin tanıtıldığı atölyeleri gezebilir ve burada saatlerce vakit geçirebilirsiniz.
Zeus Tapınağı’na da giderek bu tapınağın doğa içerisindeki görünümünü ve diğer önemli bölümlerini keşfe çıkabilirsiniz.
Kütahya Ulaşımı
Kütahya pek çok Büyükşehir'e yakın bir ildir ve ulaşımı da bu nedenle oldukça gelişmiştir. Kütahya'ya karayoluyla, hava yolu ile Eskişehir'e yakın ve Eskişehir'e kadar karayolu ile giderek daha sonra hızlı tren kullanma imkânına da sahip olabilirsiniz.
Diyarbakır Uçak Bileti En Uygun Fiyatlara
Diyarbakır’a gitmek istediğinizde hangi ulaşım yolunu tercih edeceğinizi bilemiyor musunuz? En hızlı ve güvenilir ulaşım yolu olan havayolu ulaşımı ile istediğiniz yere çok kısa zamanda varabilirsiniz. Uzun süren yolculuklardan sıkılmışsanız ve bir an önce gideceğiniz yere ulaşmak istiyorsanız ucuz uçak bileti fırsatları ile sizlere de ayrıcalıklarla dolu bir dünya sunacak olan firmamızdan yardım alabilirsiniz.
En uygun Diyarbakır uçak bileti fiyatlarını bulacağınız adresimizde Diyarbakır’a gitmenin ne kadar kolay olduğunu da anlayacaksınız. Sizleri düşünen bir firma olarak her zaman daha uygun fiyatlara uçak bileti almanız için kaliteli hizmetlerimize devam ediyoruz.
Diyarbakır’ın Bitki Örtüsü ve İklimi
Karasal iklimin şiddetli bir şekilde görüldüğü Diyarbakır’da yazlar çok sıcak geçer. Havada nem oranı olmadığı için kurak olan Diyarbakır’ın kışları ise soğuktur. Kar yağışının az olduğu bu ilde toprakların büyük bir bölümü ekili arazilerden oluşur.
Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli?
Diyarbakır’a gitmek isteyenlerin bahar ve yaz aylarını tercih etmeleri daha doğrudur. Çünkü bu mevsimlerde Diyarbakır’ın havası çok soğuk da değildir, aşırı sıcaklarda yoktur. Ekim ayı gibi yaz havasının rehavetinden kurtulan Diyarbakır’da Kültür ve Karpuz Festivali yapılır. Sosyal bir etkinliğe katılmak isteyenler eylül ayında bu festivale gidebilirler.
Diyarbakır’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Yemek kültürü gelişmiş olan illerimizden biri de Diyarbakır’dır. Ağızlarda lezzeti kalan enfes tatların mekânı olduğu gibi baharatı ve diğer malzemeleri büyük bir ustalıkla kullanan Diyarbakırlıların en önemli besinlerinin başında karpuz gelir. Diyarbakır karpuzu olarak duyduğumuz bu meyve Diyarbakır’ı sembolize eden lezzetlerdendir.
Katmer Hamurlu Pilav: tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir. Tadı çok güzel olan bu tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir.
Kıymalı Semsek: Kıymalı bir iç hazırlanarak bir hamurun içerisine koyulan bu yemek yağda kızartılır ve kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Etli Patlıcan Dolması: Patlıcanın sıkça kullanıldığı bir mutfak olan Diyarbakır mutfağı patlıcanın dolması ile de damaklarda farklı bir lezzet bırakmaya devam ediyor.
Ekşili Köfte: Bulgurlarla yapılan bu köfte nardan aşı olarak da bilinir. Diyarbakır’ın en güzel lezzetlerinden biri olmasından dolayı kesinlikle yenmeli.
İç Pilav: Düğünlerde dağıtılan pilavlardan biri olan iç pilav içerisindeki malzemelerle birlikte farklı bir lezzet sunar. Pilavı hiç böyle görmemişseniz bir tadına bakın.
Kaburga Dolması: Et yemekleri konusunda oldukça maharetli olan Diyarbakırlıların yaptığı kaburga dolması enfes tadı ile sizleri de büyüleyecek bir lezzet. Buralara kadar gelmişken yemelisiniz.
Peluze Tatlısı: Nişasta, su, şeker ve yağ bu malzemeleri karıştırarak hazırlanan bu tatlı aslında çok kolay bir tarif. Üzerine ceviz ve ya fındık ekildiğinde hafif ve ağız tatlandıran bir besin oluyor.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır Surları: Çin Seddi gibi uzaydan görünen ve oldukça uzun olan bu surlar 82 tane burçtan oluşuyor. Toplamda 33 medeniyetin izlerini taşıyan bu surlar büyük bir tarihi eser niteliğinde.
Hevsel Bahçeleri: Dünyada tarımın yapıldığı ilk yerlerden biri olan bu bahçelerin 8000 yıllık bir geçmişi var. Diyarbakır Surları ile birlikte değerlendirilerek Unesco tarafından korumaya alınan bu bahçeler dünya mirası kabul ediliyor.
Ulu Cami: Mar Thoma Kilisesi’nin cami haline getirilmesi ile birlikte günümüzdeki halini alan Ulu Cami, avlusundaki 800 yıllık güneş saati ile de ilgi çekiyor.
Diyarbakır’a Özel Alışveriş Notları
Çarşı bakımından oldukça gelişmiş bir şehir olan Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Sipahiler Çarşısı gibi pek çok çarşıdan oluşuyor. Böyle bir yerde de alışveriş yapılmadan durulmaz tabi. Halı, kilim, gerdanlık, nalın, kürsü, sehpa gibi pek çok ürünü de burada bulabiliyorsunuz. Diyarbakır’a ait olan pek çok süs eşyasını da burada bulabilirsiniz.
Diyarbakır Havalimanına Nasıl Gidilir?
Diyarbakır Havalimanı 1952 yılından bu yana askeri ve sivil uçuşların gerçekleştiği bir mekân olmaktadır. Haftanın her günü aktif olan bu havalimanı yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açıktır. Bununla birlikte şehir merkezine 6 km uzaklıktadır.
Diyarbakır havalimanına ulaşmak için belediye otobüsleri kullanılabilir. Ayrıca kişisel araçlar, araç kiralama servisler ve taksilerde tercih edilebilir.