En Ucuz Karabük Uçak Bileti Burada!
En uygun Karabük uçak bileti satın almak istiyorsanız acele etmenizde fayda var. Tüm Karabük uçak seferlerini sitemiz üzerinden kıyaslayabilir ve sizin için en uygun ucuz uçak bileti fiyatlarına bakabilirsiniz. Sitemiz üzerinden alacağınız uçak bileti sayesinde güvenle Karabük’e uçabilir ve bütçenizi sarsmadan tatil yapabilirsiniz.
Tarihi Safranbolu evlerinin arasında gezerken, Karadeniz bölgesinin havasını ciğerlerinize çekebilirsiniz. Ayrıca Karabük Türkiye’nin 4. Büyük mağaralarından olan Bulak mağarasına ev sahipliği yapıyor. Uçakla Karabük’ü ziyaret etmeye karar verdiyseniz ve güvenli bir şekilde sitemiz üzerinden biletinizi aldıysanız, Karabük il sınırları içerisinde havalimanı olmadığını bilmenizi isteriz. Karabük uçuşları için Ankara Esenboğa Havalimanını tercih etmeniz gerekir.
Karabük İklimi ve Bitki Örtüsü
Batı Karadeniz’de bulunması sebebiyle kısmen Karadeniz bölgesinde bulunan Karabük, kıyıdan uzak kaldığı için nemli ve yağışlı Karadeniz iklimini pek görmez. Karasal iklim bu bölgede daha yaygındır, Karabük’ün yıllık ortalama sıcaklığı ise 13.20-14 C arasındadır.
Karabük’e Ne Zaman Gidilir?
Karabük’e gitmek istiyorsanız karlı kış günleri yerine sıcak yaz günlerini ve ilkbahar mevsimini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Karabük’ü ziyaret edecekseniz, en ucuz uçak biletini almak için mayıs ayını, şubat ve mart aylarını beklemeniz gerekiyor. En ucuz uçak bileti ise Mayıs ayında almalısınız. En uygun uçak biletini satın almak için Mayıs ayına 21 gün kala biletinizi almanız tavsiye edilir.
Karabük’te Gezilecek Yerler
Birçok medeniyeti topraklarında, karşılamış olan Karabük’te kültürel bir geziye çıkabilirsiniz. Yeni bir şehir keşfetmek isteyen ve tarihi merak eden birçok kişi için gezilecek en ideal yerdir. Karadeniz’in kültür mirası olan Karabük’te attığınız her adım sizi farklı bir zamana götürecek.
Tüm ilçeleriyle bizi, doğası ve tarihiyle büyüleyecek olan Karabük’te gezilecek ve görülecek çok yer var. Karabük’ü ziyaret ediyor ya da şuanda oradaysanız. Nerelere gidilir ve ne yapılır sorularına cevap bulacaksınız. Size Karabük’te gezmeniz için önerebileceğimiz yerler ve tarihi mekânlar arasında; Kanyonlar, Tarihi yapılar, mağaralar, ormanlar ve köyler var.
Karabük’te Gezilecek Tarihi Yapılar
Tarihte Karabük’te yaşamış olan birçok medeniyetin, bıraktığı eserler, özenle koruma altına alınmış ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ayakta durmuştur. Karabük’te ilk gezeceğiniz tarihi mekân 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Sipanoğlu Konağıdır, konak 3 katlı bir yapıya sahip olmasıyla beraber eski Safranbolu mimarisinin özelliklerini de taşıyor. Safranbolu’da yer alan diğer gezilecek yer ise Mümtazlar Gezi Evidir. Günümüzde müze olarak kullanılan bu tarihi yapıyı mutlaka görmek isteyeceksiniz.
Yenice Ormanları
15 yürüyüş ve 7 bisiklet yoluyla yenice ormanları, Karabük’ün ciğerlerini bizlere açıyor. Ayrıca yenice ormanları şehrin en güzel alanları arasında yer almaktadır. Orman içinde birçok şelale ve çiçek türü attığınız ilk adımdan itibaren sizleri karşılayacak.
Bulak mağarası
Karabük, Türkiye’nin en önemli mağara oluşumlarından birine ev sahipliği yapıyor. Bulak mağarası, yaz ve bahar aylarında yüzlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor. 3 katlı oluşuma sahip olan mağaranın en alt kısmında bir dere yer alıyor. Karabük’e gideceksiniz bu doğa harikasını görmenizi tavsiye ederiz.
Karabük’ün Zengin Mutfağı
Karabük’ün mutfağı hakkında yapılan araştırmalar sonucunda Karabük mutfağının, 100’den fazla yöresel yemek çeşidine sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalar, Karabük mutfağının zenginliğini net olarak ortaya koymaktadır. Karadeniz bölgesinde bulunması nedeniyle de bazı yemek çeşitlerinde bu bölgenin özelliklerini yansıtmaktadır. Bu yemeklerin bazıları şu şekildedir; Gözleme, kara mancar, kuyu kebabı, yaprak dolması ve yayım yani ev makarnasıdır.
Karabük’te özellikle son bahar mevsiminde bulunan kanlıca ve diğer mantarlar ile yapılan yemek ve börekler yöre mutfağının lezzetini her geçen gün sizlere sunacak. Karabük’e gittiğinizde, her istediğiniz vakitte taze satılan helvaları alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli lokum çeşitlerinden satın alabilir, ağzınızı tatlandırırken sevdiklerinizde sevindirebilirsiniz.
Karabük Yemekleri: Çok zengin yöresel sofrasıyla, sizlere yaptığınız gezi boyunca eşlik edecek olan Karabük yemeklerinden en bilinenleri şunlardır; Uzun fasulye, kuyuda pişirilmiş et yemekleri ve höşmerim.
Höşmerim
Un ve yumurta ikilisinin bir arada harmanlanarak, ufak toplar haline getirilmesiyle pembeleşene kadar kısık ateşte yağda kavrulur. Ocaktan alınmasına yakın bir zamanda içine ceviz katılarak, kavrulmasının ardından üstüne şerbet dökülerek servis edilir.
Karabük Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezine 28km kadar küçük bir mesafede olan Esenboğa Havalimanı ile Karabük’e seyahat edebilirsiniz. 1955 senesinde kurulmuş olan havalimanı, ülkemizin aşırı yoğun ve direk uçuş yapabilen havalimanlarındandır. İç ve dış hat uçuşları ile her gün binlerce kişiye hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanına Nasıl Giderim?
Belko Air: BelkoAir, Havalimanı yoğunluğu nedeniyle, Ankara belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşım servisidir.
Toplu Taşıma: Ankara Büyük şehir belediyesinde, toplu taşıma araçlarını kullanarak havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına hızlı bir şekilde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminalinde bulunan 442 numaralı toplu taşıma araçlarına binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada
Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.
En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.
Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?
Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.
Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.
Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.
İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.
Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.
Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.
Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.
Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.
Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.
Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.
Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.
Bursa’ya Özel Alışveriş Notları
Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.
Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?
Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.
Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.
Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.