Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bursa - Bingöl Uçak Bileti


Bingöl Uçak Bileti Çok Uygun Fiyatlara!

Zaman sizin içinde önemli mi? Bir an önce gitmeniz gereken yere ulaşmak mı istiyorsunuz? O zaman sizin için hazırlanmış olan ucuz uçak bileti fiyatlarına bakarak kendiniz için uygun olanı satın alabilirsiniz. Yolculuklarınızda hem hızlı olanı hem de uygun fiyatlı olanı seçerek kendinize bir iyilik yapabileceğiniz gibi sevdiklerinize ya da kendinize de daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Yolculuğa çıkmanın sıkıntı haline gelmemesi için en uygun Bingöl uçak bileti tek tıkla firmamız tarafından karşınıza sıralanacak.

Havayolu ulaşımı ile birlikte yolculuklarınız kısa sürede tamamlanacağı gibi hayatınızda önemli bir yere sahip olan zamanı da verimli bir şekilde kullanabileceksiniz. Bingöl’e gitmek istediğinizde sizleri uygun biletlerin adresine bekliyoruz.

Bingöl’ün Bitki Örtüsü ve İklimi

Karasal iklimin hâkim olduğu şehirlerden olan Bingöl kışları oldukça soğuk yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. Kışın kar yağışının görüldüğü bu şehirde kar o kadar yağar ki bazen kalınlığı 3-4 metreyi dahi bulabilir. Ormanlarla ve meralarla kaplı olan bu şehirde karın çokça yapması sayesinde ilkbahar aylarında her yer yemyeşil bir havaya bürünür. Ancak senenin 4 ay kadarı karla kaplı bir şehirdir. Kar suları sayesinde akarsuları ve vadileri çok canlıdır.

Bingöl’e Ne Zaman Gitmeli?

Bingöl’e tatil amaçlı olarak gidecek kişilerin kış aylarında gitmemesi daha iyi olur. Yol şartları ile birlikte kış aylarının zor geçmesi de tatil yapmaya engel olacaktır. Ancak ben Bingöl’ü bu haliyle görmek istiyorum diyenler varsa beyazlara bürünmüş ve zaman zaman yolların kapandığı bu şehri ziyaret edebilir. Bingöl’e gitmek için en uygun zaman ilkbahar ve yaz ayları olacaktır. Yaz aylarının da aşırı soğuk geçmesinden dolayı bunalacağını düşünenler için ilkbahar en güzel zamandır. İlkbaharda her yer yemyeşil olur ve akarsuların güzelliği de bu zamanda ortaya çıkar.

Bingöl’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Gömme: Tamamen hamurdan ve ekmekten yapılan bu yemekte öncelikle mayasız hamurdan büyük bir ekmek hazırlanıyor. Daha sonra ise ekmeğin üzerine kızgın tereyağı dökülerek farklı bir tat elde ediliyor.

Ayranaşı Çorbası: Ayrandan yapılan bu çorba yoğurt çorbasına benzese de Bingöl’de farklı bir şekilde yapılıyor ve tadı damaklarda kalıyor.

Mastuva: Pirinç ve ayranın karıştırılmasından elde edilen ancak ayran aşı çorbası gibi olmayan bu yemek oldukça katı ve tadı çok başarılı.

Sorina pel: Bu yemek için öncelikle yufkalar alınır katlanır ve rulo haline geldiklerinde tepsiye dizilir. Üzerine ise sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağı dökülür.

Kaburga Dolması: Et yemeklerine de önem veren Bingöl mutfağı kaburga dolması gibi zahmetli bir yemekte de hünerlerini sergiliyor ve harika bir lezzet ortaya çıkarıyor.

Bingöl’de Gezilecek Yerler

Yolaçtı Kayak Merkezi: Havaların soğuk olduğu ve karın çokça yağdığı Bingöl’de bir kayak merkezinin olmaması düşünülemezdi. Gerçekten de karla buluşacağınız ve Bingöl’ün tadını çıkaracağınız bu kayak merkezinde çok eğleneceksiniz.

Zağ Mağarası: Üç kat üzerine kurulu olan bu mağaralar tepelerin üzerindeki kayalıklara kurulmuştur. Kayaların oyulması ile oluşan bu yerde her katta 26 adet oda bulunuyor. Ayrıca yolunuz Bingöl’e düşerse Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Kalkanlı Köyü Mağaraları ve Kübik mağarası gibi yerleri de gezebilirsiniz.

Kral Kızı Kalesi: Yıkıntı halinde olan Keynekler bölgesine yapılan Kral Kızı Kalesi Pers kralı olan Dano tarafından kızı için yapılmış. Eğer buraya giderseniz hikâyesini dinleyebilirsiniz. Ayrıca Sentarius Kalesi ve Kiğı Kalesi gibi kaleleri de gezebilirsiniz.

Yüzen Ada: Dillere destan olan ve Bingöl deyince aklan ilk gelen yerlerden olan Yüzen Ada köylüler tarafından keşfedilmiştir. Ayrıca bu adalar başka hiçbir yerde görülmemiş bir tabiat olayıdır. Tamamen doğal olan bu adada yer alan gölün etrafı da yeşilliklerle doludur.

Bingöl’e Özel Alışveriş Notları

Bingöl dut pekmezi ile ünlü olan illerimizden biridir. Burada hazırlanan dut pekmezleri ağızda harika bir tat bırakır. Eğer yolunuz Bingöl’e düşerse mutlaka sevdiklerinize ikram edebileceğiniz ya da kahvaltılarınızda ve ya tatlılarınızda kullanabileceğiniz dut pekmezleri alabilirsiniz.

Bingöl’e ait tatlardan biri olan Bingöl balı ise tamamen doğal ve sağlıklı bir baldır. Bingöl’den alabileceğiniz ürünler arasında yer alan bu balı mutlaka tadın derim.

Bingöl’de dokumacılık ve örgücülük geliştiği için evinize dönerken kilim, halı, dokuma heybe, paspas gibi ürünlerden alabilirsiniz. Ayrıca soğuk kış şartlarından dolayı örgü örmek bu ilde geçim kaynaklarındandır. Harika örgü kıyafetlerde satın alabilirsiniz.

Bingöl Havalimanına Nasıl Gidilir?

2013 yılında inşa edilen Bingöl Havalimanı şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1955 yılından beri yapımı devam eden ancak çeşitli sorunlardan dolayı tamamlanamayan Bingöl Havalimanı geç de olsa tamamlanmış ve halka açılmıştır. Çeltiksuyu köyü yakınlarında olan bu havalimanından iç hatlara uçuşlar yapılmaktadır.

Bingöl Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Bingöl havalimanına merkezden giden taksiler ile ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca kişisel araçlarla ve araç kiralama servisleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Toplu taşıma araçları da Bingöl Havalimanına yolcu götürüp getirmektedir.


Bursa - Bingöl uçak bileti

Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada

Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.

En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.

Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi

Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?

Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.

Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.

Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.

İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.

Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.

Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.

Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.

Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.

Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.

Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.

Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.

Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.

Bursa’ya Özel Alışveriş Notları

Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.

Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.

Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?

Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.

Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.

Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: