En Ucuz Afyon Uçak Bileti Bizde!
Uçak biletlerini hepimiz pahalı olması ile biliriz. Hatta çoğumuz fiyatı yüksek olduğu için uçak bileti almak yerine farklı ulaşım yollarını tercih eder. İşte o günler geride kaldı. Çünkü ucuz uçak bileti aradığınızda sizlere en uygun uçak biletlerini tek tıkla sunacak olan sayfamızdan biletsiz ayrılmayacaksınız. En kaliteli firmaların yer aldığı bir sistem üzerinden en ucuz Afyon uçak bileti alarak keyifli seyahatinize başlayabilirsiniz. Uzakları bile yakın eden aynı zamanda bütçe dostu olan bu sistem sayesinde yolculuk etmek artık çok kolay.
Afyon’a gitmek istediğinizde yorucu gelen ve sizleri yıpratan otobüs ya da tren seferlerini bir kenara bırakın. Birkaç dakika içerisinde en uzak noktalardan bile uçak seferi bulacağınız sayfamızdan uçak bileti almayı unutmayın. Karlı çıkmak ve Afyon’dan uzak kalmamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.
Afyon’a Ne Zaman Gidebiliriz?
Eğer Afyon’a gitmeye karar vermişseniz Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim arasında gidebilirsiniz. Afyon tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte bu aylarda daha güzel bir şehir haline gelecektir. Turistik geziler için pek çok seçeneği olan Afyon’da harika geziler yapmak için Nisan ve Ekim arasında bulunan ayları tercih ettiğinizde günlük güneşlik bir havayı teneffüs etmeye başlayabilirsiniz. Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir mevsim arıyorsanız mutlaka ilkbaharda gitmelisiniz.
Afyon’nun İklimi Nasıldır?
Ege Bölgesi içerisinde bulunan Afyon’un Ege iklim özelliklerini göstermesi beklenir. Ancak Afyon Ege’den farklı olarak İç Anadolu Bölgesine daha yakın olduğu için İç Anadolu iklimini sergiler. Kışları soğuk ve kar yağışlı olan Afyon yaz aylarında ise kuraktır ve sıcaktır. Aynı zamanda bitki örtüsünde de stepler olan Afyon sonbahar ve ilkbaharda bolca yağış alır.
Afyon’da Nerede Kalınır?
Afyon’a turistik bir gezi için geliyorsanız ve sağlığınıza önem veriyorsanız termal otellerde konaklayabilirsiniz. Çünkü Afyon termal kaplıcaları ile bilinen şehirlerden biridir. Çoğu insanın yurt içinden ve yurt dışından sadece bu kaplıcalarda tedavi olmak amacıyla geldiği düşünülürse sizler içinde farklı bir seçenek olacaktır.
Eğer bütçeniz biraz daha orta halli ise otellerde, butik otellerde ve pansiyon türü yerlerde de kalabilirsiniz. Evinizin sıcaklığını bulmak isterseniz apart otellerde harka bir seçim olacaktır. Günlük kiralık dairelerde ailecek ev ortamını hayal edenler için farklı bir seçenek.
Afyon’da Ne Yenir? Ne İçilir?
Afyon Kuzu Kebabı: Kebap deyince ağzınızın suları aktı biliyorum ama Afyon’un kuzu kebabı sizi daha da ağzınızı sulandıracak bir lezzet ile buluşturuyor. Aklınızın gideceği bu lezzet o kadar şahane ki diyetteyim yağlı şeyler yiyemem dediğinizde bile sizlere kendini kabul ettirecek lezzetlerden. Zaten Afyon’da bu lezzeti sunan belli başlı yerler var.
Gülvarak: Harika bir tatlı çeşidi olan Gülvarak Afyon’a özel bir lezzet. Aynı zamanda güllaç gibi hafif bir tatlı.
Patlıcanlı Börek: Afyon’da böyle bir börek de mi var demeyin. Çünkü patlıcanlarla yapılmış, yumuşacık bir börek olan patlıcanlı börek et yemeklerinin yanında tercih edilen tatlardan biri.
Afyon Sucuğu: Kayseri sucuğu gibi olmasa da tadı dillere destan olan sucuklarımızdan Afyon sucuğu özellikle sabah saatlerinde Afyon’a ulaşmışsanız sizi kahvaltıda karşılayacak.
Afyon’a gittiğinizde bu tatların yanında harika kaymaklı ekmek tatlılarını da deneyebilirsiniz. Tatlısı aklınızda kalmasa bile kaymağın tadını unutamayacaksınız. Ayrıca Afyon’a özel tel helva, erişte baklavası, incir dolması, Afyon övmesi gibi yiyecekleri de denemelisiniz.
Afyon’da Gezilecek Yerler
Eğer tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız Afyonkarahisar’a geldiğinizde Büyük Taarruz Şehitliği’ni ve Kocatepe Anıtı’nı görmelisiniz. Tarih kokulu ve dram dolu olan bu yerde geçmişe dair hikayeler dinleyebilir ev duygulanabilirsiniz.
Mimari yapılar görmek isterseniz Taş Medrese, Hodalı Çeşmesi gibi yerlere gitmeyi unutmayın. Aynı zamanda Çeşmeli Konak’ta görülmeye değer alanlardan. Dini mekanlar görmek isteyenler ise Abdülkadir Geylani Türbesi ve Ulu Cami gibi mekanlara gidebilirler.
Döğer Kervansarayı, Kayıhan Göynüş Vadisi, Eber Gölü ve bin bir türlü derde şifa olan kaplıcaları ile görülmeyi bekliyor. Buraya geldiğinizde doğa harikası diyebileceğiniz harika yerler göreceğiniz gibi her yerinden bir şifa fışkıran Afyon’da sağlıklı birkaç gün de geçireceksiniz.
Afyon’a Özel Alışveriş Önerileri
Gezmeyi ve alışveriş yapmayı sevenler içim Afyon oldukça güzel seçenekler sunan bir şehir olacak. Çünkü Afyon turistlerin akın ettiği bir bölge olmasından dolayı fazlaca kişinin mekânı olarak biliniyor. Böyle bir yerde de alışveriş yapılacak yerlerin sayısı oldukça fazla.
Afyon’dan yiyecek olarak çok fazla gıda alabilirsiniz. Çünkü Afyon tamamen lezzetlerin buluştuğu noktalardan biridir. Tatlısıyla tuzlusuyla sizleri kendine hayran bırakacak olan Afyon’dan sevdiklerinize Afyon sucuğu alabilirsiniz. Zevkle yiyeceğiniz sucukların yanında ekmek kadayıfı gibi şerbetli bir tatlının ekmeğini de bulabilirsiniz. Evinize vardığınızda ekmek kadayıfının üzerine şerbetini dökmeniz yeterli olacak. E bu tatlı kaymaksız olmaz diyenler içinde Afyon kaymağı denenmesi gereken lezzetlerden.
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz yiyecekler almak isterseniz lokum alabilirsiniz. Tadı oldukça güzel olan bu lokumlar Mevlana şekerine benziyor. Kaymak lokumu ya da kaymak şekeri de denen bu çeşidi alabileceğiniz gibi farklı lokumlarda alabilirsiniz. Haşhaşta Afyon’da satılan ürünlerdendir. İsterseniz haşhaşlı atıştırmalıkları da sevdiklerinize alabilirsiniz.
Afyon’un mermeri de oldukça ünlüdür. Bu mermerle yapılan süs eşyaları, büro malzemeleri, saksılar, fincan takımları ve daha pek çok mermer ürünü de buradan alabilirsiniz. Hatta mermer ürünler sizi şaşırttığı için çok fazla şey almak isteyebilirsiniz.
Afyon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Afyon’da sivil ulaşımı sağlamak adına havalimanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Afyon’dan başka yerlere uçacak olan yolcular ile Afyon’a hava yolu ulaşımı ile gelecek yolcuların Kütahya’da bulunan Zafer Havalimanını kullanmaları gerekmektedir. Afyon’da havalimanı yok değildir. Ancak askeriyeye ait olmasından dolayı sivillere açık değildir.
Zafer Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?
Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yer alan Zafer Havalimanı Türkiye’nin dördüncü havalimanı olarak listelerde yer alır. Kütahya, Afyon ve Uşak olmak üzere 3 farklı ilin yolcularına ev sahipliği yapan Zafer Havalimanı Afyon’a 60 km kadar uzaklıktadır.
Zafer Havalimanı’na gitmek isteyen kişilerin kendi şahsi araçları ile buraya ulaşma imkanı vardır. Ancak son zamanlarda özel tur şirketleri de Afyon ve Uşak gibi şehirlerden Zafer havalimanına taşımacılık işlemi başlatmıştır. Ayrıca Afyon’dan Kütahya’ya otobüs seferleri yapıldığı için kişiler uygun ücretler karşılığında da Kütahya havalimanına ulaşarak yolculuklarını yapabilmektedir.
Cebinize Uygun Artvin Uçak Bileti Burada!
Zamanın önemi giderek artıyor ve zamanı nasıl daha verimli kullanırım sorusu çoğumuzun kulaklarında çınlıyor. Hal böyle olunca uzun zaman kayıpları yaşatan yolculuklar ise bizlere büyük bir çile olarak görünüyor. Bu durumu engellemek isteyen havayolu ulaşımı şirketleri bilet fiyatlarında büyük düşüşler yapıyorlar. Ucuz uçak bileti bulmak istediğinizde ise sizleri bu en uygun uçak biletleri ile karşılaştıracak olan firmamız en uygun Artvin uçak bileti fiyatlarını da ekranınıza getiriyor. Sadece birkaç tıkla yapabileceğiniz bu işlemlerde kazançlı çıkacağınız gibi zamandan da tasarruf edebileceksiniz.
Uçak bileti aranmak yerine uçak biletinin adresi olan sayfamıza gelerek bütçenizi zor durumda bırakmayacak ve sadece birkaç tıkla işlemlerinizi halledebilecek bir sistemden biletinizi alabilirsiniz. Sizleri düşünen bir bilet bayisi bulmanın farkını yaşamak isterseniz Artvin biletleri burada…
Artvin’in Bitki Örtüsü ve İklimi
Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin Karadeniz iklimi ile örülü bir atmosfere sahiptir. Kıyı bölgelerinde yağışların olduğu ve ılık geçen hava şartları yükseklere doğru gidildikçe hava sertleşir ve soğuklar görülür. Ormanlık alanlar ile yemyeşil olan Artvin dünyanın en önemli ekosistemlerinden birine sahiptir. Kışları karasal iklim kadar soğuk olmayan Artvin yaz aylarında ise nemli olmakla birlikte ılıman ve sıcak hava şartları sergilemektedir.
Artvin’e Ne Zaman Gitmeli?
Artvin’e gitmek istediğinizde eğer buranın tadını çıkarayım diyorsanız mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını tercih etmelisiniz. Her yeri yemyeşil görebileceğiniz gibi çeşitli aktiviteleri de en güzel bu aylar içerisinde yerine getirebilirsiniz. Artvin’de yer alan yaylaları da gezebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Kış aylarında ise sürekli yağış almasından dolayı rahatça gezilerinizi yapamayabilirsiniz. Eğer Artvin’e giderken uçak bileti alacaksanız mutlaka Mayıs ayını tercih edin. Çünkü bu ayda biletler daha ucuz.
Artvin’de Ne Yenir, Ne İçilir?
Karadeniz’in bu nadide şehrine gelmişseniz mutlaka güzel yemeklerinin tadına bakmalı ve enfes çayından bir yudum içmelisiniz.
Hinkal: Bir anda sizin de aklınıza hingel geldi biliyorum ancak bu yemek o yemek değil. Artvin’e özgü yemeklerden olan hinkal mantı gibi açılsa da içerisine kavurma koyuluyor ve suda haşlanıyor. Üzerine yağ ve ya yoğurtta dökülmüyor.
Hamsili Ekmek: ekmek hamuru içerisinde hamsi ve pırasa, salça gibi ürünlerinde koyulması ile birlikte yenen yemeklerden biridir.
Silor: Yufkalar botu şeklinde kıvrılarak tepsi içerisine dizilir ve fırında kavrulur. Artvinliler bunu bir yıl kadar saklıyor ve canları çektiğinde çıkararak üzerine yoğurt dökülüyor, tereyağ dökülüyor ve ikram ediliyor.
Lahana Çorbası: lahanalar ince ince kesilir ve yoğurt ile de karıştırılarak birkaç malzemenin daha eklenmesi ile birlikte lahana çorbası haline getirilir. Oldukça besleyici olan bu çorba sıkça yenmektedir.
Motrella: Az bir su ile pişirilen taze fasulyelerin içerisine soğan, baharat, ceviz fındık gibi ürünlerin de eklenmesi ile oluşturulan yemektir.
Lapurçen: Taze asma yaprakları güneşte kurutulur. Salçasız olarak içine parça et, kemikli et gibi malzemeler de eklenerek pişirilir.
Taze Fasulye Çeşitleri: Artvin’de taze fasulyenin ayrı bir yeri var. Herkes burada taze fasulyeleri farklı şekillerde pişirerek ikram ediyor. Özellikle taze fasulye yemeğinin içerisine eklenen farklı otlarla birlikte ayrı bir tat kazanan bu yemeğin kinzili, bulgurlu, kabaklı, sirkile pek çok çeşidi var.
Artvin Karadeniz yörelerinde pişen diğer yemek çeşitlerinin de yapıldığı şehirlerden biri. Karadeniz’e özgü diyebileceğimiz hamsi buğulama, hamsili pilav, kuymak, mıhlama, çılbır, kaygana gibi yemekleri de misafirlerine sunuyor.
Artvin’de Gezilecek Yerler
Doğal güzellikleri ile birlikte tarihi yapısı ile de dikkat çeken Artvin harika mekânlarını gezip görmeniz için sizlere şehrin girişinde sıcacık bir gülücük atıyor.
Şavşat Kalesi: Bu kalenin ne zaman yapıldığı ile ilgili bilgiler bulunmuyor olsa da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Sadece bununla da kalmayıp taşınmaz kültür varlıklarımızdan biri olarak koruma altına. Artvin’de Şavşat Kalesi gibi Artvin Kalesi, Ardanuç Kalesi ve Ferhatlı Kalesi de bulunuyor.
İskender Paşa Cami: Artvin’de bulunan bu cami Hz. Osman zamanında inşa edilmiş kalelerden biri olduğu gibi Osmanlı zamanında da restore edilmiştir. Günümüze kadar sağlam bir şekilde kalmasının yanında bu caminin çevresinde çeşitli türbelerde bulunuyor. Artvin’de dikkat çeken diğer camiler ise şunlar:
Sadece camileri ve kaleleri ile ünlü olmayan bu şehirde aynı zamanda kiliselerde fazlaca bulunuyor. İşhan Manastır Kilisesi, Altıparmak Kilisesi, Hamamlı Kilisesi, Tibeti Kilisesi, Yeni Rabat Kilisesi gibi daha pek çok kilise de şehrin tarihi yüzünü ortaya çıkarıyor.
Hatila Vadisi Milli Parkı: Birbirinden farklı bitkilerin bulunduğu Hatila Vadisi Milli Parkı görenleri eşsiz manzarası ile büyülüyor. Zengin yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu yeri mutlaka görmelisiniz.
Mençuna Şelalesi: Bu şelale yüksek olması ile bilindiği gibi turistler tarafından da büyük bir ilgi görüyor. Artvin Arhavi’de bulunan bu şelale piknik yapmak istediğinizde ve başınızı dinlemek istediğinizde harika bir seçenek olacaktır.
Artvin’e geldiğinizde bu şehirde bulunan yaylaları gezmemek olmaz. Eğer imkanınız varsa Arsiyan Yaylası, Beyazsu Yaylası ve Kafkasör Yaylası gibi yaylalara giderek keyifli vakit geçirmeye başlayabilirsiniz.
Cehennem Deresi Kanyonu: Dünyanın ikinci en büyük kanyonu olan bu kanyon gerçekten görülmeye değer yükseklikte. Gördüğünüzde eğer yükseklik korkunuz varsa başınız her an dönebilir. 70 metre genişlikte olan bu kanyonun yüksekliği tam olarak 500 metre.
Artvin’e Özel Alışveriş Notları
Doğasının güzelliği ile öne çıkan şehirlerden olan Artvin’e geldiğinizde mutlaka ağaç yapraklarından, kabuklarından yapılmış olan defterler, ev ürünleri gibi çeşitli hediyelikler alabilirsiniz. Çanağı ve çömleği de oldukça güzel olan bu şehirde uğrayacağınız dükkanlarda Karadeniz kültürünü yansıtan ürünler de bulabilirsiniz.
Kilimleri de ayrı bir güzelliğe sahip olan bu ilin dükkanlarından kendinize ya da sevdiklerinize ufak ancak çok güzel kilimlerden alabilirsiniz. Ayrıca bakır kapları da büyük bir ustalıkla hazırlanan bu şehrin bakır koleksiyoncularına bakmalısınız.
Çamsakızı, kestane balı gibi yenebilecek ürünlerle birlikte yine Karadeniz’in her köşesinde bulunan fındık, ceviz ve ıhlamur gibi ürünlerden de alabilirsiniz. Yöreye özgü eşarplar, kıyafetler, minik anahtarlıklar, çerçeveler ve daha neler neler bulabileceğiniz çarşısına mutlaka uğramalısınız. Karadeniz şehridir sonuçta çay almayı da unutmayın.
Artvin Havalimanına Nasıl Gidilir?
Artvin’de havalimanı bulunmadığı için kişilerin çevre illerde bulunan havalimanlarını tercih etmesi gerekmektedir. Ancak Artvin’e gidiş gelişlerde en sık tercih edilen havalimanı Batum havalimanı olmaktadır.
Batum Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Batum havalimanı Batum merkezinden 2 km kadar uzaklıktadır. Artvin Karadeniz Bölgesinin kuzeydoğusunda yer aldığı için Batum Havalimanını kullanır. Çünkü Batum havalimanı kuzeydoğuda havalimanı olmayan şehirlerin iç ve dış hatlardan gelen misafirlerine hizmet vermektedir.
Batum Havalimanına ulaşmak isteyenlerin Artvin’den Batum’a geçmeleri gerekmektedir. Batum şehir merkezinden havalimanına ulaşım yapan otobüsler bulunmaktadır. İsteyenler bu otobüsler ile şehir merkezine de dönüş yapabilirler. Batum havalimanına kişisel araçlarla ulaşım yapılabildiği gibi taksilerle de ulaşılabilmektedir. Ayrıca araç kiralama seçeneklerinden de yararlanılabilir.