Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İzmir - Kars Uçak Bileti


En Ucuz Kars Uçak Bileti Bu Adreste

En uygun Kars uçak bileti bulmak için, onlarca sayfa arasında kaybolmayın. Tüm Kars uçuşlarınız artık tek tık kadar uzağınızda, sitemiz üzerinden istediğiniz biletlere bakabilir ve tüm uçuş seferlerini öğrenebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken tek şey Karsa gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden güvenli bir şekilde biletinizi alarak arkanıza yaslanmak. Ucuz uçak bileti ve Kars uçak bileti aradığınızda dünyanın her yerinden sayfamıza bağlanabilirsiniz.

Ülkemizin doğu sınırında yer alan şehirlerinden olan Kars, peyniri ve hayvansal ürünleriyle ün yapmış bir şehirdir. Karsa gittikten sonra birbirinden lezzetli meşhur peynirleri tadarken Ani şehir surlarını, Kars kalesini ve kuş gölünü rahatlıkla gezebilirsiniz.

Karsa yapılacak uçuşlarda il merkezine 6km uzaklıkta olan Kars Havalimanı kullanılır. Ayrıca Kars Havalimanına uçuş seferleri büyük şehirlerimizden yapılmaktadır. Kars’a uçuş yapabilmek için Ankara, İzmir ve İstanbul şehirlerinden uçmanız gerekir.

Kars’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Kars ülkemizin en soğuk şehirlerinden biridir. Yükselti ve yayla iklimine sahip olan Kars’ta kışlar çok sert ve kar yağışlı geçmektedir. Kars, Sibirya’dan gelen yüksek basınç rüzgârları ve merkezinin içinde bulunduğu için -30 C sıcaklıklara ulaşan kış ayları, 7 ay boyunca Kars’ta hâkim olur. Kars ilimizin %70’lik kısmı çayır ve meralarla, geri kalan kısmı ise ekili alanlarla kaplıdır. Kar tabakası, ilkbaharın ilk ışıklarıyla kalkmaya başlar ve ortaya çok hoş bir yeşillik çıkar.

Kars’a Ne Zaman Gidilir?

Karsın bitki örtüsünün yayla olması ve Sibirya basınç merkezinin içinde bulunması nedeniyle, soğuk havayı sevmeyen insanlar kış aylarında Kars’a uçmayı tercih etmezler. Soğuk seven bir insanız, hava yolu şirketlerinin son senelerdeki verilerine göre uçakla Kars’a seyahat etmek için en ekonomik aylar sırasıyla Mayıs ayı, Şubat ayı, Mart ayı olarak gözüküyor. Yurt içi uçuşlarınızda seyahat edeceğiniz tarihten 21 gün önce bilet almak, Bilet fiyatında size önemli bir avantaj sağlıyor.

Kars’ta Gezilecek Yerler

Türkiye’nin doğusunda yer alan Kars şehri, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından, tarihi eser ve gezilecek yerlerin zenginliğiyle bilinen bir yerdir. Kars’ta müzeleri, türbeleri ve bunun gibi tarihi yerler haricinde kuyucuk kuş cennetini gezebilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Tarihi eser tutkunuysanız sizin için Kars’ta gezilecek tarihi yerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Ani Harabeleri

Kars’ın 55km doğusunda bulunan Ani harabeleri, tam olarak Türkiye ve Ermenistan sınırının arasında 3 medeniyete ev sahipliği yapmış, kilit bir noktada bulunuyor. Kalıntılarının günümüze gelmesinin mucize olduğu belirtilen Ani Harabeleri ‘’ Bin bir klişeli şehir’’ adıyla da biliniyor. Ani harabeleri ortaçağ döneminde en önemli kentlerden biriydi, zamanla medeniyetler arasında oluşan sorunlar ve göçler sonucunda, ancak kalıntıları günümüze kadar gelebildi. Ermeniler için kutsal bir yer olarak ta görülen Ani harabeleri, Kars ziyaretleriniz sırasında mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Beyler Beyi Sarayı

1918 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılan beylerbeyi sarayı, 1379 yılında Kars kalesinin etek kısmına Lala Mustafa paşa tarafından yaptırılmıştır. İki katlı bir saray olan bu eser günümüze kadar, sağlam bir şekilde gelmiştir. Kars’taki bir başka saray olan Selçuklu sarayı ise bu kadar şanslı olamamıştır.

Kars Yöresi Yemek Kültürü

Kars yöre mutfağı, genellikle hayvansal ve baklagillere dayalı ürünlerden oluşur. Bu yemekleri ise genel olarak; helva, patatesli veya mercimekli erişte pilavı ve Kars böreği olarak sıralandırabiliriz. Ayrıca Kars yöresinde süt ve süt ürünleri Kars kesiminin önemli geçim kaynaklarından biridir. Süt ürünleri üretiminin fazla olması sebebiyle Kars peynirleri meşhurlaşmıştır. Diğer meşhur yemekleri ise şöyledir; Kesme çorba, hörre, ekşili et, hasuda, katmer ve tandırda kaz çekmesidir. Kars’ta Yapılacak Alışveriş Önerileri

Kaz tüyünden yapılmış yastıkları satın alabilir, geri döndüğünüzde konfora kavuşabilirsiniz. Ayrıca gümüş bazı takılarla beraber süt ve süt ürünleri, bal veya elma alarak evinize sağlığı getirebilirsiniz.

Kars Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Kars havalimanı 2007 senesinden 2013 senesine kadar hizmet vermiyordu. 2013 senesinde yeniden hizmet vermeye başladılar ve Kars Havalimanı Karsta bulunan tek havalimanıdır. Şehir merkezine uzaklığı 6 km olan Havalimanına ulaşım ise uçak seferlerine uyumlu olarak otobüs seferleri yapılarak sağlanmaktadır.

Kars Havalimanına Nasıl Giderim?

Kars Belediyesi, havayollarının uçuş saatlerine uyumlu düzenlediği otobüs seferleriyle Kars Havalimanına ulaşımı sağlamaktadır.

 


İzmir - Kars uçak bileti

En Ucuz İzmir Uçak Bileti Burada!

Eğer şuanda, bir arkadaşınız tarafından İzmir’e çağrıldıysanız veya İzmir’e gitmeye karar verdiyseniz en uygun İzmir uçak bileti almak için doğru yerdesiniz demektir. Sizin için en uygun ve en kaliteli hizmeti sağlayan şirketimizle, ucuz uçak bileti bulmanın kolaylığını bir tıkla göreceksiniz. Eğer İzmir’e gitme kararını yazın almadıysanız, sitemizin sağladığı İzmir uçak biletleri ile yaz ayında artış gösterecek olan uçak bileti fiyatlarından etkilenmezsiniz.

Ülkemizin en büyük 3. şehri olarak bilinen İzmir, tam bir doğa harikası ve turizm cennetidir. İzmir’e gittiğinizde, tarih kokan sokaklarında gezmek isterseniz, mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında; İzmir Saat Kulesi, Kızlar Ağası Hamamı, Tarihi asansör yer alır.

İzmir şehir merkezine 18 km yol uzaklığında bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, yaz aylarında çok yoğun olmaktadır. Andan Menderes Havalimanı, dünyanın en yoğun havalimanlarından biridir.

İzmir’in İklimi ve Bitki Örtüsü Nasıldır?

İzmir genellikle sıcaktır, Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları sıcak ve kurak olan İzmir, kışları görmediği halde sağanak ve yağışlı geçirir. Yılın yarısından fazlası 30 derecenin üstünde sıcaklıktadır ama İzmir’e has rüzgârıyla yazları serin geçmektedir. İzmir’in turizm cenneti olmasının yanında adeta doğa harikasıdır, şehrin %50’sinden fazlası ormandır. Ayrıca şehrin büyük kısmının ormanlardan oluşması sebebiyle İzmir’de birçok ağaç türü ve bitki türü yetişir. Bunlardan bazıları; Kızılçam, fıstık çamı, Karaçam ve zeytin ağaçlarıdır. Zeytin ağaçları İzmir’de yetiştirilmesi en yaygın olan bitki türüdür.

İzmir’e Hangi Mevsimde Gidilir?

İzmir, genellikle yaz ayları boyunca turist çekmektedir. Ağustosun sonuna doğru dünyada yankı bulmuş Enternasyonal Fuarı’nın yapılmasıyla o ay içerisinde 1,5 milyondan fazla turist çekmektedir. İzmir’e gitmeye karar verdiyseniz ve bu fuarı görmek istiyorsanız 21 gün önceden uçak biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde bilet fiyatları iki katına çıkmaktadır.

İzmir’de Gezilmesi Gereken Yerler

İzmir’e gittiyseniz ve güzel bir gezinti ile tarihinizi öğrenmek istiyorsanız, gideceğiniz bir sürü yer var. Bunların başında milattan önce dönemlere ait olan, Efes ve Artemis tapınağı yer almaktadır. Ayrıca İzmir’in gezilecek yerleri arasında; Meryem Ana Evi, Tarihi Asansör, İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir Kuş cenneti ve eski Rum kasabası olan Şirince de gezip, şaraplarınızı yudumlayabilirsiniz.

İzmir’de alışveriş yapmaya karar verdiyseniz;

Almanızı önerebileceğimiz yiyecek ve eşyalar arasında; Şirince şarabı, İzmir saat kulesi biblosu ve İncir lokumu yer almaktadır. Ayrıca İzmir lokmaları çok ünlüdür. Ağzım tatlansın derseniz İzmir lokmacılarından lokmalar alabilirsiniz. Ufak faytonlar, vapurlar, İzmir sokaklarını gösteren kartpostallar da alarak sevdiklerinize hediye edebilir ya da evinizin bir köşesine koyabilirsiniz.

Egenin İncisi İzmir Mutfağı

İzmir denildiğinde, ilk akla gelen şeylerden biri güzel kızlarıdır. Güzelliğiyle nam salmış İzmir kızları, nereden alıyor bu güzelliklerini? Tabi ki, Ege mutfağının zenginliğinden, Ege mutfağı denilince ilk akla gelen yer özellikle İzmir’dir. Memleketimizin güzel şehri İzmir denildiğinde ise aklımıza ilk zeytin ve zeytinyağlı leziz yemekler olur. Zeytinyağı, sağlık ve lezzetin buluştuğu Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ege ve İzmir mutfağını, yeşillik mutfağı olarak da tanımlayabiliriz. İzmir mutfağında Ebe gümeci, ısırgan otu, gelincik, labada ve kuşkonmaz gibi az pişirilen bu otlar, zeytinyağıyla harmanlanıp üzerine limon sıkılarak hazırlandıktan sonra servis edilir.

Boyoz: Uzun yıllar boyunca, damak zevkimizin vazgeçemediği lezzetlerden olan boyozun tarihi Osmanlı zamanlarına kadar gidiyor. Boyoz, Osmanlı zamanından günümüze gelerek İzmir mutfağı ile özdeşleşmiş bir tatlıdır, Hamur işi olan bu İzmir tatlısı, simit şeklinde yapılır. İzmir’e geldiğinizde denemeden gitmemeniz gereken lezzetler arasındadır.

Kumru: Bir nevi sandviç olarak servis edilen kumruyu, İstanbul’da yediğiniz kumrularla karıştırmayın. Her yemek meşhur olduğu yerde güzel olacağı gibi İzmir’de hazırlanan kumru farklı bir lezzet taşımaktadır. Az tuzlu bir hamur ile yapılan ekmeğin arasına koyulan kaşar peyniri, domates, sosis ve yeşilbiber ile hazırlanan İzmir kumrusunu yedikten sonra başka yerde kumru yemek istemeyeceksiniz.

İzmir köfte: Ülkemizin dört bir yanında yayılmakta olan İzmir köftesinin lezzeti her geçen gün yeni damaklarla buluşuyor. Patates, biber ve domatesin özel hazırlanmış İzmir köftesiyle bir tepsi içinde buluşup fırınlanmasıyla yapılan bu yemeği İzmir’e gittiğinizde mutlaka tatmanız gerekir.

İzmir tulum peyniri: Eğer İzmir’e gittiyseniz, sevdiklerinize kahvaltılarında sağlıklı beslenmeleri için İzmir tulum peyniri alabilirsiniz. İzmir dışında güçlükle bulunan bu peynir, özel ve doğal bir şekilde hazırlanır. İzmir’den dönerken bu lezzeti çantanızdan eksik etmeyin.

Tarhana çorbası: İzmir insanı karınca misali, kışın soğuğundan korunmak için yaz ayından hazırlara başlar ve şifasını doğadan sağlar. Un, yoğurt, kırmızıbiber, domates ve çeşitli otlar gibi vitamin deposu yiyecekleri, kazanda pişirip daha sonrasında ekşimeye bırakırlar ve sonrasında kurutup, el ile ufalayarak tarhana haline getirirler ve kış için saklarlar. Eğer İzmir’de teyzeniz varsa mutlaka bir poşet isteyin.

Adnan Menderes Havalimanı

İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı Türkiye’nin en işlek ve en çok ziyaretçi alan Havalimanlarından biridir. 1987 senesinde açılmış olan havalimanı, ülkemizin yurt içi ve yurt dışı seferlerini güvenle yapmaktadır. Ayrıca en çevreci havalimanı ödülünü de elinde bulunduran İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden sadece 18 km uzaklıkta yer almaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanına Nasıl Giderim? 

Havaş: Havaş servisleri ile İzmir Adnan menderes havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına güvenle yolculuk yapabilirsiniz. İzmir merkezinde bulunan Alsancak-Büyük Efes Oteli önü havaş ile yolculuğunuz sırasında ineceğiniz son noktadır.

Taksi: Taksi ile rahat bir yolculuk yapmak istiyorsanız, havalimanından bir taksi çevirip şehir merkezine kadar 18km olan yolu konfor içinde gidebilirsiniz.

Metro: İzmir içinde metrolar çok önemli bir yer tutmaktadır. Metrolar ile neredeyse tüm şehir içinde gezebilmeniz, İzmir’in ne kadar güzel bir yer olduğunu gözler önüne seriyor. İzmir metrosunun Güney aksı, havalimanına yolcu taşımaktadır.

Vapur: Eğer yolculuk sırasında deniz tutmuyorsa ve deniz havası almak isterseniz, İzmir Adnan Menderes Havalimanına vapur ile yolculuk yapabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: