Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ankara - Adana Uçak Bileti


Adana Uçak Bileti En Ucuz Fiyata Burada!

Ulaşım türleri içerisinde en kolayı da diyebileceğimiz havayolu son zamanlarda büyük atılımlar yaparak seyahat edeceklere çeşitli kolaylıklar sunuyor. Fiyatlarında da büyük düşüşler yapan hava yolu şirketleri içerisinden ucuz uçak bileti almak isteyenlerse yüzlerce firmanın yer aldığı platformlarda bütçesine göre bilet arıyor. En ucuz Adana uçak bileti ise büyük bir farkla yine bizde. Adana’ya gitmek istediğinizde kampanyalarla dolu uygun fiyatlı uçak bileti seçeneklerine tek tıkla sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Adana için alacağınız uçak bileti sayesinde konforlu ve hızlı bir yolculuğun tadını çıkarabileceğiniz gibi seyahatlerinizde güvenli olan bir ulaşım yolunu da seçmiş olacaksınız. Firmamız bu konuda sizlere üstün hizmet vereceği gibi sizi yolda da bırakmayacak cazip seçenekler sunmaya devam ediyor. Adana için biletinizi yurt içinden ve dış hatlardan rezervasyon yapabilir ya da satın alabilirsiniz.

Adana’ya Ne Zaman Gidebiliriz?

Adana yaz kış yumuşak iklime sahip olmasından dolayı nemlidir ve kış aylarında bile çok soğuk olmaz. Yani Adana’ya gitmek istediğinizde yılın her günü uygun olabilecektir. Adana bildiğiniz gibi nemli havası nedeniyle Haziran- Temmuz aylarında çok sıcak olur. Bunaltıcı bir havada Adana’ya gitmek istemiyorsanız kesinlikle Nisan ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz. Çünkü hava hem daha güzel olacaktır hem de bu dönemdeki Portakal Festivali’ne katılabilirsiniz. Kış aylarına doğru da gidebileceğiniz Adana Çukurova’nın en güzel şehirlerinden biri olarak her zaman sizleri bekleyecektir.

Adana’nın İklimi Nasıl?

Adana sıcak havası ile bilinir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirlerden biri olması nedeniyle Adana’da yazlar sıcak geçer ve zaman zaman nemli zaman zaman da kurak olabilir. Ancak İç Anadolu’ya göre daha nemli bir havaya sahip olan Adana kışları ise ülkenin en ılıman iklimlerinden birini yaşar. Tropik havanın daha fazla görüldüğü Adana’da tropikal iklimi yansıtan palmiye ağaçlarını görmeniz muhtemel olacaktır. Aynı zamanda yüksek yerlerde Akdeniz bitki örtüsü ile birlikte ormanlarda görebilirsiniz.

Adana’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Adana gibi baharatlı ve nefis lezzetlerle dolu bir şehre gelmişseniz mutlaka bu tatlardan birini denemelisiniz. Damak zevkinizden yüksek puan alacak olan bu tatları sizler için sıraladık…

Adana Kebabı: Dillere destan Adana lezzetlerinden biri olan Adana kebabı harika bir lezzete sahip. Hemen her yerde bulabileceğiniz Adana kebap restoranlarından birine girerek doyasıya bu lezzeti deneyebilirsiniz. Tarihi değere sahip olan ve Adana’ya has lezzetler sunan bu restoranlarda Adana kebabın tadını çıkarabilirsiniz.

Şırdan: Adana’ya has lezzetlerden biri olan şırdan çoğu kişiye itici geliyor olsa da aslında tadı damaklarda kalacak kadar lezzetli yiyeceklerden biridir. Ancak şırdan yemek için günün her saati uygun değil. Özellikle gece vakitlerinde açık olan şırdan satıcılarından nefis bir şırdan servisi alabilirsiniz.

Şalgam: Havucun faydaları saymakla bitmez. Ancak ağzınıza layık bir içecek denemek istediğinizde şalgam suyu sizler için Adana’nın bağrından çıkıp gelecek içeceklerden biri olacaktır. 

Bici Bici: Adanalılar için yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de bici bicidir. Soğuk tüketilebilen ve dondurma kadar değerli olan bici bici Adana’nın manzarasında yenebilecek harika lezzetlerden.

Sahlep: Hiç içtiniz mi bilmiyorum ama Adana’ya geldiğinizde kesinlikle akşamları sahlep içmelisiniz. Çünkü yoğun kıvamı ve ağzınıza gelecek olan cevizler, damla çikolataları ve Hindistan cevizleri ile sizi kendine hayran bırakacak. 

Adana’da Gezilecek Yerler

Sabancı Cami: Seyhan Nehri kıyısından yer alan Adana Merkez Sabancı Cami Türkiye’nin en büyük camisi. 99 metre olan Sabancı Cami, altı tane minaresi ve dillere destan mimarisi ile dikkat çekiyor. Eğer Adana’ya gelirseniz bu camiyi görmeden gitmeyin derim.

Adana Merkez Parkı: Merkez Park Adana’nın en büyük parklarından biri. Görüntüsü ile sizleri de etkileyecek kadar büyük ve ihtişamlı olacak olan bu park Sabancı Cami ile karşı karşıya.

Seyhan Barajı: Eğer Adana’ya geldiğiniz halde Seyhan Barajı’nın o eşsiz görüntüsünü görmeden gidiyorsanız bilin ki büyük bir güzelliği kaçırıyorsunuz demektir. Bu nehir boyunca hazırlanan mekânlarda biraz durup dinlenebilir, karnınızı doyurabilir ve eğer çok sıcak havalarda gelmişseniz serinleyebilirsiniz.

Adana Çarşı Hamamı: Ramazanoğulları Beyliği’nden bu yana kalmış olan bu hamam hem tarihi bir sembol hem de mimarisindeki ince detaylar ile görülmeye değer.

Kazancılar Çarşısı: Eğer Büyük Saat adı verilen bir tarihi yapının yanına kadar varabilmişseniz onun hemen yanında yer alan Kazancılar Çarşısı’na da mutlaka girmelisiniz. İçerisinde bakırcıların ve kazancıların bulunduğu bu çarşıdan hediyelik eşyalar da alabilirsiniz.

Taş Köprü: Adını sıkça duyacağınız Romalılardan kalma bu köprü oldukça tarihi ve sağlam bir yapı. 310 metre olan bu köprü Seyhan ile Yüreğir’i birleştiriyor.

Varda Köprüsü: Bu köprü o kadar meşhur ki filmlere konu olan bir mazisi var. Bununla birlikte 127 yıllık olması nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Varda Köprüsü James Bond gibi filmlerde yer alan mekânlardan.

Aladağlar Milli Parkı: Toroslarda yer alan bu milli park doğal güzellikleri ve çeşitli hayvanlara ev sahipliği yağması ile biliniyor. Eğer içim açılsın gezeyim derseniz ziyaret edebilirsiniz.

Adana’dan Alışveriş Notları

Adana dönüşüne hediyelik olarak neler alayım diye düşünüyorsanız hemen bir şalgam suyu alarak işe koyulabilirsiniz. Şalgam suyu Adana’ya özel bir lezzet olarak gerçekten kaliteli bir şekilde üretilir ve tadı harika olduğu için hem hediye edebilir hem de sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Adana’da bakır, kazan türü eşyalar büyük bir titizlikle yapılır. Eğer hediye götürmek isterseniz bu ürünlerden birkaç tane alarak evinizin bir köşesine hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Portakal Adana’da üretilen önemli meyvelerden biridir. Oldukça uygun olan fiyatları ve yolda giderken karşınıza çıkacak olan portakal satıcıları ile bu harika lezzeti evinize ve sevdiklerinize götürebilirsiniz. Ayrıca Adana Çukurova bölgesinde yer alan önemli merkezlerden biri olduğu için tarihi yaşantıyı bir kenara bırakmayan şehirlerdendir. Buradan tarihi izleri görebileceğiniz halılar alabilir aynı zamanda kadınların kullandığı yazmalardan da tercih edebilirsiniz.

Adana Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Adana Havalimanı diğer adıyla Şakirpaşa Havalimanı Türkiye’nin dört bir yanından yolcunun buluştuğu merkezlerden biridir. Sadece Adana’ya değil çevre iller diyebileceğimiz Mersin, Osmaniye gibi iller tarafından da tercih edilen Adana Havalimanı 1937 yılında inşa edilmiştir. İç hatlarda hizmet verdiği gibi dış hatlara da hizmet veren Adana Havalimanı yerli ve yabancı pek çok yolcuya uğrak mekânlardan biri olmaktadır. Şehir merkezinde çok uzak olmamakla birlikte otogardan binildiğinde servislerle kısa bir süre içerisinde havalimanına ulaşılabilir.

Adana Havalimanı’na Ulaşım Nasıldır?

Eğer Adana Havalimanı’na gitmek isterseniz Havaş otobüsleri sizleri havalimanına götürdüğü gibi havalimanına indiğinizde de şehir merkezine kadar götürecektir. Ancak havalimanının hemen yanında yer alan Havaş otobüslerinin kalkış ve iniş saatlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşabileceğiniz bir diğer yol ise taksilerdir. Taksilerden istediğinize binerek havalimanına gitmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda havalimanından indiğinizde de söyleyerek merkeze gidebilirsiniz. Adana merkezine ulaşmak için şehir içerisindeki dolmuşları ve şehir otobüslerini de tercih edebilirsiniz.


Ankara - Adana uçak bileti

Size En Uygun Ankara Uçak Bileti Burada!

Ankara’ya gitmek istediğinizde uzun yolculuklar gözünüzde büyüyor mu? Nasıl gitsem, gece mi gitsem, gündüz mü gitsem, molalı gitsem daha mı uzun yolculuk yaparım gibi sorular zihninizde gidip geliyor mu? Bütün bunları bir kenara koyarak havayolu ulaşımını tercih etmeye ne dersiniz? Sizler için en ucuz uçak bileti fiyatlarını bulan ve her zaman ucuza uçmanızı sağlayacak olan firmamızdan yerinizi ayırtabilirsiniz. En uygun Ankara uçak bileti aradığınızda sizlere piyasa üzerindeki en uygun fiyatları sunacak olan bu adreste tek yapmanız gereken istediğiniz yönü seçmek ve biletinizi ayırtmak.

 Sevdiklerinize kısa sürede kavuşmak ya da işlerinizi hemen halletmek istediğinizde ulaşabileceğiniz bu adreste saatlerce yolculuk yapmaktan kurtulacaksınız. Pahalı sanılan uçak bileti fiyatlarının aslında ne kadar uygun fiyatlı olduğunu görünce sizde çok şaşıracaksınız.

Ankara’nın Bitki Örtüsü ve İklimi

Karadeniz ile İç Anadolu bölgesinin arasında kalan Ankara güney bölgelerinde İç Anadolu, kuzey bölgelerinde ise Karadeniz ikliminin hâkim olduğu şehirlerdendir. Kışları çok soğuk olan ve yazları da sıcak olan Ankara’nın gecesi ile gündüzü arasındaki sıcaklık farkı fazla olduğu için yolculuklarınızı özellikle kış aylarında gündüz gerçekleştirmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Ankara’nın en sıcak zamanları da Temmuz ve Ağustos’tur.

Ankara’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ankara’ya gitmek isteyenlerin şu mevsimde daha güzelmiş o zaman gideyim gibi bir düşüncesi olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü başkent olmasından dolayı resmi işlerin sıklıkla karşımıza çıktığı bu ile seyahat edenlerin özel olarak bir mevsim seçmesi düşünülemez. Ancak Ankara’ya gidecekseniz Temmuz’dan önce yani Haziran’da ve Nisan Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ederim. Yazın çok sıcak olduğu için bunalabileceğiniz bir havası vardır. Kış mevsimi dediğimiz aylarda ise çok fazla kar olmaz ancak soğuktur. İlkbaharda harika olan Ankara gezmek isteyenler için ideal olacaktır.

Ankara’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Türkiye’nin başkenti Ankara’ya yolunuz düşmüşse buraya özel yemeklerden birkaçını mutlaka denemelisiniz.

Ankara Tava: Koyun ve ya kuzu etinden yapılan ve Kızılcahamam pirinci ile hazırlanan bu yemek dillere destan bir Ankara lezzetidir. Havuçlu, bezelyeli, yoğurtlu kısacası Ankara’ya özel tarifi ile bayılacağınız bu yemek Ankaralıların sevdiklerinden.

Bazlama: Anavatanı Ankara olan bazlama Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılıyor olsa da Ankara’da bir ayrı güzel yapılıyor. Ekmek niyetin yiyeceğiniz bazlamayı her yerde bulabilirsiniz.

Beypazarı Güveci: Padişah yemeği olarak da bilinen bu yemeğin tarihi 500 yıl öncesine dayanıyor. Odun ateşinde pişmesi gereken bu yemek için 5-6 saat gibi bir süre beklemeniz gerekiyor. Ancak Ankara’da yer alan restoranlar size bu yemeği hemen servis edebilir.

Ankara Simidi: Ankara’yı Ankara yapan lezzetlerden biri olan Ankara simidi parası olsun olmasın herkesin yiyebileceği eşsiz lezzetlerden. İstediğiniz yerde bulabileceğiniz bu simidin yanına bir de çay alınca değmeyin keyfinize.

Çubuk Turşusu: Sondan başa doğru incelen yapısı ile bizim bildiğimiz kornişon turşulardan ayrılan Çubuk Turşusu Ankaralılar tarafından her yemeğin yanında hatta kahvaltıda bile tüketiliyor.

İnceğiz Çorbası: Ankaralılar eti hakikaten seviyor diyebiliriz. Çünkü bu çorbanın içerisinde kuzu eti, nohut, buğday gibi ürünler giriyor.

Kuru Köfte: Ankara’nın en sevilen lezzetlerinden olan kuru köfte annelerimizin yaptığı köfteler kadar güzel bir yemektir. Eğer yanınızda çocuklarınız varsa onlara kuru köfte ve patates kızartması söyleyebilirsiniz. Zevkle yiyeceklerdir.

Ankara daha pek çok yenilecek ve içilecek güzellikleri ile sizlere farklı sofralar kuracaktır. Ancak Ankara’ya gittiğinizde yukarıdaki tatların yeri bir başkadır onu da söyleyim.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Anıtkabir: Ankara’ya gelenleri karşılayacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün istiratgahı olan Anıtkabir heybetli görüntüsü ile sizleri kendine çekecektir. Gidip görmeniz gereken bu yerde anıtlar, meydan kısmı ve Atatürk’e dair pek çok bilginin bulunduğu müze alanı ile tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Kızılay Meydanı: Ankara’nın en gezilip görülesi meydanlarından olan Kızılay Meydanı, Ankara’nın sosyal hayatının aktığı yerlerden birisi. Ulaşımında buradan daha kolay yapılması ve çevre düzenlemesi ile birlikte pek çok alışveriş merkezinin de bulunduğu bir yer olan Kızılay’dan alışveriş yapabilirsiniz.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara Altındağ’da açılan bu müze şehirde bulunan ilk sanayi müzesi olduğu için oldukça önemli. Dışarıdan bakıldığında da tarihi bir yüzü ile sizlere merhaba diyecek olan bu müzenin içerisinde yer alan ilk televizyon, ilk daktilo gibi eserler dikkatinizi çekecek nitelikte. Çengelhan ise Kanuni Sultan Süleyman döneminden bizlere kalmış harika mimarili bir mekân.

Kocatepe Cami: Ankara’daki dini hayatı sembolize eden en önemli yapılardan biri olan Kocatepe Cami, Turgut Özal tarafından yaptırılmıştır. Bununla birlikte diğer camilerden farklı olarak bu caminin içerisinde ticarethane, kütüphane ve konferans salonu gibi yerlerde bulunmaktadır.

Atatürk Orman Çiftliği: Döneminin en modern tarım tesisi olarak işlem görmeye başlayan Orman Çiftliği aslında Atatürk’e hediye edilen bir alandan oluşmaktadır. Bu alan içerisinde büyük bir hayvanat bahçesi, tarım alanları ve Atatürk’ün Selanik’te bulunan evine benzer bir yapı ile devlet büyüklerinin defnedildiği bir mezar alanı bulunur.

Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park: Ankaralıların en sevdiği ünlü caddesi olan Tunalı Hilmi, çeşitli mağazaların bulunduğu bir yer olması ile birlikte sosyal hayatın canlı olduğu bölgelerden biridir. Bu caddenin sonunda ise adını içerisindeki beyaz kuğulardan alan Kuğulu Park bulunur.

Ankara’ya geldiğinizde karşınıza öyle farklı yerler çıkacak ki her yeri gezmek isteyeceksiniz. Tarihi dokusu ile birlikte sizleri sarıp sarmalayacak olan bu şehir çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapması ile de bilinir. Eğer vaktiniz varsa diğer sayamadığımız yerleri de gezmelisiniz.

Ankara’ya Özel Alışveriş Notları

Ankara’da alışveriş yapayım, sevdiklerime güzel şeyler götüreyim düşüncesine sahipseniz Tunalı Hilmi Caddesi ve Kızılay Meydanı gibi yerlere gitmeniz gerekir. Buralarda fazlaca alışveriş dükkânı bulunduğu için kolaylıkla istediklerinize ulaşabilirsiniz.

Ankara’ya özgü birkaç hediyelik almak istiyorsanız Ankara işlemleri satan dükkânlara girerek çeşitli işlemelerden alabilirsiniz. El sanatlarının da geliştiği bu şehirde hazırlanan bakırları ve el sanatı olarak icra edilen diğer ürünleri alarak Ankara hatırası şeklinde saklayabilirsiniz. 

Antika merakınız varsa Ankara’da fazlaca antika satıcısı bulabilirsiniz. Kengel sakızı da alarak yolculuğunuza keyifle deneyebilirsiniz. Bununla birlikte Ankara balı ve armudu ile de ünlüdür. Tercih edebilirsiniz. Beypazarı kurusu da almayı unutmayın.

Ankara Havalimanına Nasıl Gidilir?

Ankara’da yer alan havalimanı olan Esenboğa Havalimanı Türkiye’nin en bilindik havaalanlarından biridir. Şehir merkezinden 28 km uzaklıkta olan bu havalimanı 1955 senesinde inşa edilmiştir. Başkent olan Ankara Esenboğa Havalimanına iç hatlardan ev dış hatlardan yoğun talep vardır. Sadece iç ve dış hatlardan gelen yolculara değil aktarmalı yolculara da kapılarını açan bu havalimanı yıl içinde oldukça kalabalıktır.

Esenboğa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak havalimanına yapılan seyahatlerden dolayı BelkoAir servisleri ile havalimanına gidecek olan kişilere hizmet vermektedir.

Toplu taşıma araçları ile havalimanına gidilebildiği gibi havalimanından da merkeze yine toplu taşıma araçları ile gidilebilmektedir.

Esenboğa Havalimanına şahsi araçlarla gidilebildiği gibi taksilerle ve araç kiralama servisleri kullanılarak da ulaşılabilir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: